Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Στα χνάρια της ... Deutsche Bank βαδίζει η RBS

Η Royal Bank of Scotland μπορεί να κληθεί να πληρώσει ως και 27 δισ. δολάρια σε πρόστιμα, περίπου όσο και χρηματιστηριακή της αξίας, μεταδίδει το Reuters.
Το ποσό αποτελεί το χειρότερο δυνατό σενάριο και αφορά κατηγορίες για παραβάσεις και παρατυπίες της RBS πριν και κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, συμπεριλαμβανομένων και των
καταχρηστικών πωλήσεων 'τοξικών' στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ.

Οι ανησυχίες των επενδυτών για τη βρετανική τράπεζα έχουν αυξηθεί μετά από την αποκάλυψη ότι η Deutsche Bank αντιμετωπίζει πρόστιμο 14 δισ. δολαρίων από το υπουργείο Οικονομικών.

'Η ανησυχία έχει να κάνει με το ότι μπορεί να αποδειχθεί άλλη μια περίπτωση Deutsche Bank, όπου τα πρόστιμα είναι υψηλότερα από αυτά που αναμένει η αγορά' δήλωσε στο πρακτορείο αναλυτής της Hargreaves Lansdown.

Εκπρόσωπος της RBS αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για το πιθανό μέγεθος των προστίμων.
Με βάση το καλύτερο δυνατό σενάριο, η βρετανική τράπεζα θα κληθεί να καταβάλλει 5,5 δισ. δολάρια, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων έχει ήδη βάλει στην άκρη.
Ωστόσο, αναλυτές υποστηρίζουν πως η τράπεζα θα μπορούσε να κληθεί να πληρώσει το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ως και 11,19 δισ. δολάρια.

απο το

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου