Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Ρομπάι: "Ο Βαρουφάκης στοίχισε στην Ελλάδα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ"

Χ.Β Ρομπάι: Ο Βαρουφάκης σάς στοίχισε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ!
Καταπέλτης κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη είναι οι τελευταίες δηλώσεις του τέως προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, που υποστηρίζει ότι ο
πρώην υπουργός έπαιξε, ούτε λίγο ούτε πολύ, προσωπικά παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας. Ο Ρομπάι υποστηρίζει επίσης πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν αξιολόγησε σωστά το ευρωπαϊκό περιβάλλον κατά τη διάρκεια του 2015.

«Ο ανεύθυνος υπουργός Οικονομικών χάλασε το παιχνίδι, αλλά κατέστρεψε μαζί και την εικόνα της Ελλάδας για να χτίσει τη δική του», δηλώνει ο Βέλγος πολιτικός, που παραχώρησε συνέντευξη στην «Καθημερινή της Κυριακής». «Στοίχισε στη χώρα δισεκατομμύρια ευρώ… δεκάδες δισεκατομμύρια!», αναφέρει χαρακτηριστικά.


«Ξέρετε», εκμυστηρεύεται ο κ. Ρομπάι, «νευρίασα πολύ όταν ανακάλυψα το μέγεθος του ελληνικού προβλήματος στις αρχές του 2010 και με τους Έλληνες που επέτρεψαν τον (δημοσιονομικό) εκτροχιασμό, αλλά και με τους Ευρωπαίους που ήταν σε απόλυτη αδράνεια».

«Τίποτα δεν είχε γίνει στην Ελλάδα για να διορθωθεί το έλλειμμα του 15%. Όταν σε μια χώρα υπάρχει τεράστιο έλλειμμα στις τρέχουσες συναλλαγές και ζει πέρα από τις πραγματικές δυνατότητές της αυτή είναι η πραγματική φτωχοποίησή της» εξηγεί.

Για τον κύριο Ρομπάι, η παρτίδα για την Ελλάδα σώθηκε στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ τον Μάιο, όπου αποφασίστηκε ένα συνολικό πακέτο στήριξης για την Ευρωζώνη 500 δισεκατομμυριών και 250 από το ΔΝΤ. «Ήταν μια από τις δύο φορές που καταφέραμε να εκπλήξουμε θετικά τις αγορές όλο αυτό το διάστημα», λέει.

«Δεν υπολόγισε σωστά ο Αλέξης Τσίπρας εξαιτίας της έλλειψης διεθνούς εμπειρίας, νόμιζε ότι οι αριστερές κυβερνήσεις θα τον στηρίξουν. Για αυτό και πήγαινε στο Παρίσι και στη Ρώμη μόλις εκλέχτηκε για να αποσπάσει τη στήριξη των Σοσιαλιστών. Ήταν τελείως λάθος υπολογισμοί», τονίζει.

απο τη zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου