Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΟΗΕ: Τον Αντόνιο Γκουτέρες πρότεινε ομόφωνα το Συμβούλιο Ασφαλείας για νέο Γενικό Γραμματεά

Την ομόφωνη υποστήριξη και των 15 μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη θέση του γενικού γραμματέα του Οργανισμού έλαβε την Πέμπτη ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Γκουτέρες, ανέφεραν διπλωματικές πηγές μετά από
μια συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών.
Ο Γκουτέρες ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί αφού κέρδισε και στις έξι «προκαταρκτικές» ψηφοφορίες. Η υποψηφιότητά του θα πρέπει τώρα να εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, κάτι που θεωρείται δεδομένο.
Ο Γκουτέρες, σε περίπτωση που επιλεγεί και τυπικά, θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου, διαδεχόμενος τον Νοτιοκορεάτη Μπαν Κι - Μουν, ο οποίος χαρακτήρισε τον Πορτογάλο «εξαιρετική επιλογή».
«Γνωρίζω πολύ καλά τον κ. Γκουτέρες και θεωρώ ότι αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή», ανέφερε στους δημοσιογράφους ο Μπαν στο περιθώριο συνάντησής του με τον πρόεδρο της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα. «Η εμπειρία του ως πρωθυπουργού της Πορτογαλίας, οι ευρείες γνώσεις του για τις διεθνείς υποθέσεις, η ζωηρή διάνοιά του θα του χρησιμεύσουν για να ηγηθεί των Ηνωμένων Εθνών σε μία κρίσιμη περίοδο», σημείωσε.

απο τη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου