Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016

Ιερώνυμος: Στις Βρυξέλλες εξελίσσεται σχέδιο αποχριστιανοποίησης της Ευρώπης

Προσκλητήριο ενότητας από τον Αρχιεπίσκοπο μπροστά στις δυσκολίες των καιρών - Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τίμησε την «Αποστολή» για το ανθρωπιστικό της έργο στα ακριτικά νησιά

«Στις Βρυξέλλες εξελίσσεται ένα σχέδιο αποχριστιανοποίησης της Ευρώπης και πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση» ανέφερε, μεταξύ άλλων, από το
στρατιωτικό φυλάκιο του Αγίου Ευστρατίου, όπου βρίσκεται από σήμερα(27/10/16) το μεσημέρι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος θα διανυκτερεύσει  μαζί με τους 150 κατοίκους του μικρού ακριτικού νησιού, επιθυμώντας να υπογραμμίσει την πολύτιμη προσφορά των Ελλήνων που ζουν στα σύνορα της πατρίδας.

Μετά την υποδοχή του στο νησί, ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τον Ι. Ναό Γεννήσεως, ενώ στη συνέχεια ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του Αγίου Ευστρατίου σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο.

Κατά την ομιλία του στην τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη ο Μακαριώτατος έστειλε μήνυμα ενότητας προς όλες τις κατευθύνσεις. «Η ιστορία έχει αποδείξει ότι ενωμένοι δε νικηθήκαμε ποτέ, όσες δυσκολίες και αν αντιμετωπίσαμε» σημείωσε. «Ήρθα να πάρω δύναμη και κουράγιο από εσάς» είπε απευθυνόμενος στους κατοίκους του Άη Στράτη.

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας Εκκλησίας και Πολιτείας, χαρακτηρίζοντάς το μονόδρομο για να ξεπεραστούν τα προβλήματα του τόπου. «Ο τόπος δεν πρόκοψε όταν βρεθήκαμε απέναντι ο ένας στον άλλο. Όταν υπήρξε συνεργασία απέδωσαν πολλοί και καλοί καρποί» πρόσθεσε. «Μόνο ενωμένοι οι Έλληνες, όλοι μαζί, μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες».


Και βράβευση της «Αποστολής» για το φιλανθρωπικό της έργο


Το πολύπλευρο κοινωνικό-ανθρωπιστικό έργο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή»  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών  τίμησε σήμερα  στο Δημαρχείο του Αγίου Ευστρατίου η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, απονέμοντας στο Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Κωνσταντίνο Δήμτσα, ειδική τιμητική διάκριση.

Στις 18:00, το απόγευμα, σήμερα κατά τη διάρκεια  εκδήλωσης στο Δημαρχείο Αγίου Ευστρατίου, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και της Δημάρχου του νησιού  Μαρίας Κακαλή, απένειμε τιμητική διάκριση στην «Αποστολή»  για την προσφορά της υπογραμμίζοντας σε ομιλία της την πολύτιμη συμβολή της στην αντιμετώπιση κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Η κ. Καλογήρου αναφέρθηκε αναλυτικά στο έργο που επιτελεί ο Οργανισμός και συγκεκριμένα εξήρε τη βοήθεια η οποία περιλαμβάνει:


Τη στήριξη 1.236 οικογενειών κάθε μήνα με 1.300 δέματα τροφίμων στη Σάμο, στη Λήμνο, στον Άγιο Ευστράτιο, στη Λέσβο, στη Χίο, στα Ψαρά και στις Οινούσσες
Τη δημιουργία  Δημοτικής Βιβλιοθήκης  στο νησί του Αγίου Ευστρατίου με τη προσφορά 2.000 τίτλων βιβλίων σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς
Την ενίσχυση  σχολικών βιβλιοθηκών ακριτικών περιοχών Βορείου Αιγαίου με την αποστολή 30.000 βιβλίων στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΧΩ ΑΠΟΣΤΟΛΗ»
Την αποστολή φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού στα ιατρεία των ακριτικών νησιών
Την υλοποίηση Οδοιπορικών υγείας με επισκέψεις ιατρών για την προάσπιση της  υγείας των αναξιοπαθούντων και ανασφάλιστων πολιτών
Την δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στη Καλλονή Λέσβου για την στήριξη 200 οικογενειών
Την παροχή δωρεάν τεστ μνήμης σε πολίτες άνω των 60 ετών από  εξειδικευμένο προσωπικό του «Καρέλλειου – Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Alzheimer & Συναφών Παθήσεων» της «Αποστολής»
Τη σημαντική συμβολή της «Αποστολής» και του IOCC στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στην περιοχή


Ο  Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος  Δήμτσας  ευχαρίστησε την Περιφερειάρχη για τη συγκινητική όπως τη χαρακτήρισε πρωτοβουλία της, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, η  διάκριση αυτή  ανήκει στον οραματιστή της «Αποστολής» στον Μακαριώτατο  Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στους εθελοντές, στους δωρητές και στο προσωπικό του Οργανισμού.
«Η τιμή αυτή πρόσθεσε, αποτελεί αναγνώριση του έργου μας αλλά και δέσμευση για ακόμη πιο δυναμική προσφορά. Για εμάς το κάθε ακριτικό σημείο είναι προέκταση του σπιτιού μας και η κάθε προσδοκία σας, βασική μας προτεραιότητα. Μας συγκινεί ιδιαίτερα κατέληξε, ο χρόνος που επιλέξατε-παραμονή της Εθνικής Επετείου του ΟΧΙ-και ο τόπος στον οποίο μας προσκαλέσατε που αποτελεί ένα σύμβολο θυσιαστικού αγώνα».

απο το  protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου