Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Αποκαλύψεις Στουρνάρα: Ο Βαρουφάκης έλεγε στον Ντράγκι ότι είμαστε χρεοκοπημένη χώρα

Σε μια ηχηρή καταγγελία για την δράση του Γιάννη Βαρουφάκη προχώρησε ο Γιάννης Στουρνάρας κατά τη διάρκεια της ακρόασής του στην εξεταστική επιτροπή. 

Ούτε λίγο ούτε πολύ αποκάλυψε αφενός ότι στο διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας ο Γ. Βαρουφάκης είπε στον
Μάριο Ντράγκι ότι «είμαι υπουργός μιας χρεωκοπημένης χώρας» και αφετέρου ότι εκείνη την περίοδο έστελνε επιστολές προς την κυβέρνηση για να τον …μαζέψουν!
«Πήγε ο Βαρουφάκης και τους είπε ότι είναι υπουργός οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας το καταλαβαίνετε;  Τους έπεισε ότι δεν υπάρχει γυρισμός με τον άνθρωπο αυτόν. Μίλησα με τον Ντράγκι.  Τους είπα να μην τον λαμβάνουν υπόψιν.  
Μου είπε : δεν γίνεται αυτό. Είναι υπουργός της χώρας σας», τόνισε αρχικά ο Γ. Στουρνάρας απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (και μέλους των «53»), Χριστόφορου Παπαδόπουλου.

Λίγο αργότερα και κατόπιν ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ, Μάκη Βορίδη επανήλθε στην υπόθεση με τον πρώην Υπουργό Οικονομικών.
Όπως εξήγησε το ίδιο απόγευμα προσπάθησε «με νύχια και με δόντια να αποσοβήσει την άρση του waiver»,  η οποία είχε ποδηγετηθεί από τον Γ. Βαρουφάκη.
 «Προσπάθησα με νύχια και με δόντια να το αποσοβήσω. Είπα δώστε μας δέκα μέρες. Δέκα μέρες στην πολιτική είναι μεγάλος χρόνος, αλλά δεν το δέχτηκαν. Και έτσι ήρθη το waiver», υπογράμμισε, διευκρινίζοντας πάντως ότι  κυρίως ευθυνόταν η γενική πολιτική της κυβέρνησης, την οποία επιβεβαίωσε στο executive board ο Γ. Βαρουφάκης και «βεβαίωσε τους φόβους του».

Σε έτερη ερώτηση του Μ. Βορίδη ο κ. Στουρνάρας αποκάλυψε ότι οι κκ. Δραγασάκης και Τσακαλώτος με τον Γ. Βαρουφάκη βρίσκονται σε «άλλη σχολή σκέψης»!
Μάλιστα, όταν κλήθηκε να απαντήσει αν μιλούσε με τον π. ΥΠΟΙΚ απάντησε «Τι να μιλήσεις;»
 Σε ότι, πάντως, αφορά την επικοινωνία του με  άλλα δύο στελέχη υποστήριξε ότι «σε μένα έδειχναν κατανόηση και τελικά έγινε το σωστό (σ.σ. εννοεί το «όχι», «ναι» στο δημοψήφισμα)».

Επίσης ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ξεκάθαρα ότι από την στιγμή που βρισκόμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση η «χώρα δεσμεύεται με τον υπουργό Οικονομικών κανένας άλλος δεν τη δεσμεύει», ενώ υπενθύμισε ότι η έκτακτη ρευστότητα κόπηκε το βράδυ του δημοψηφίσματος.
 «Μόλις σήκωσαν 900 εκ ευρώ από τα ΑΤΜ, στις 4 Φεβρουαρίου,  αποκόπηκαν τα ελληνικά ομόλογα από την επίσημη χρηματοδότηση», υπογράμμισε.

απο το liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου