Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Θυμάρι για Ινομυαλγία, Χασιμότο, Ρευματοειδή Αρθρίτιδα, Λύκο, Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Πίνετε θυμαρίσιο τσάι κάθε πρωί! Σας βοηθάει να αντιμετωπίσετε την Ινομυαλγία, την ασθένεια Χασιμότο, τη Ρευματοειδή Αρθρίτιδα, τον Λύκο και τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Για πολλά χρόνια το θυμάρι χρησιμοποιούνταν για την θεραπεία πολυάριθμων θεμάτων
υγείας, όπως κρίσεις επιληψίας και γρίπη. Οι άνθρωποι το χρησιμοποιούσαν για να καταπολεμήσουν μια μόλυνση και να επιταχύνουν την επούλωση των τραυμάτων, τοποθετώντας τριμμένο θυμάρι σε επιδέσμους. 

Ένα ενδιαφέρον γεγονός είναι πως το θυμάρι χρησιμοποιούνταν σε συνδυασμό με τη λεβάντα και ψεκαζόταν στα πατώματα των εκκλησιών, με σκοπό να μειωθεί η άσχημη μυρωδιά.
Αυτό το αειθαλές βότανο είναι τόσο ισχυρό εξαιτίας των ευεξάτμιστων αιθέριων ελαίων που περιέχει, τα οποία έχουν αντιικές, αντισηπτικές, αντιμυκητισιακές, αντιπαρασιτικές και αντιρρευματικές ιδιότητες.

Επίσης, το θυμάρι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των ασβεστίου, καλίου και σιδήρου, τα οποία βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στο σωστό σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων και στη μεταφορά των αντιοξειδωτικών στο σώμα. 
Ακόμη, περιέχει βιταμίνη Α, φολικό οξύ και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Επιπλέον, περιέχει σημαντικά βιοφλαβονοειδή και ευεξάτμιστα έλαια, όπως θυμόλη, ένα αιθέριο έλαιο το οποίο μπορεί να δράσει ως ισχυρός αντιοξειδωτικός παράγοντας.
Αν χρησιμοποιείται σε τακτική βάση, το θυμάρι έχει την ικανότητα να μειώνει το φορτίο των ιών στο σώμα κι έτσι βοηθάει στη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, της σκλήρυνσης κατά πλάκας, του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης, της ασθένειας Χασιμότο, της ινομυαλγίας, του θυρεοειδή, του λύκου, των εμβοών και των ιλίγγων.


Αυτό το καταπληκτικό βότανο περιέχει επίσης τερπενοειδή, όπως ουρσολικό και ροσμαρινικό οξύ, τα οποία έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. 

Σύμφωνα με πολλές μελέτες, η τακτική κατανάλωση θυμαριού μπορεί να αυξήσει την ποσότητα του εικοσιδυεξαενοϊκού οξέος, ένα Ωμέγα 3 λιπαρό οξύ, στο συκώτι, την καρδιά και τις μεμβράνες των κυττάρων του εγκεφάλου.

Το αιθέριο έλαιο θυμαριού έχει αποχρεμπτικές και βρογχικές αντισπασμωδικές ιδιότητες, γεγονός που το καθιστά ευεργετικό στη θεραπεία των παρακάτω:
Αν θέλετε να βελτιώσετε τη συνολική σας υγεία και να προλαμβάνετε πολλές ασθένειες, σας συστήνουμε να δοκιμάσετε αυτό το καταπληκτικό τσάι!

Συνταγή για θυμαρίσιο τσάι

Απαραίτητα υλικά

– Αποξηραμένο ή φρέσκο θυμάρι
Καθαρό καυτό νερό

– Ένα δοχείο με καπάκι για την προετοιμασία και το στράγγισμα
– Κούπα
Μέλι (προαιρετικά)

Οδηγίες
Πρώτα πρέπει να βάλετε το αποξηραμένο θυμάρι στο δοχείο για την προετοιμασία. Για 1 κούπα νερό θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι, αλλά αν χρησιμοποιείται φρέσκο θυμάρι πρέπει να προσθέσετε περισσότερο. Έπειτα, προσθέστε το βραστό νερό πάνω από αυτό, σκεπάστε και αφήστε το για 5 λεπτά. Στο τέλος μην ξεχάσετε να στραγγίσετε το υγρό. Το τσάι σας είναι έτοιμο! Προσθέστε εάν θέλετε και λίγο μέλι και απολαύστε το!

Δείτε ακόμη: Θυμάρι: Η κουζίνα μύρισε νησί!
Θυμάρι: εξολοθρεύει τα μικρόβια σε λιγότερο από μία ώρα!! 
Πως να χρησιμοποιήσεις το θυμάρι σε περίπτωση κυστίτιδας 
Γιατροσόφια: Θυμάρι για τόνωση της κυκλοφορίας, το αναπνευστικό, το πεπτικό, την κυστίτιδα και την δυσοσμία των ποδιών! 
Σιρόπι θυμαριού για απόχρεμψη, βήχα και πονόλαιμο!

Πηγή: Best Healthy Guide

Ελεύθερη μετάφραση/επιμέλεια: proionta-tis-fisis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου