Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Τα επόμενα βήματα για την χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών

Με αλλαγές προχωρά η διαδικασία για την χορήγηση τηλεοπτικών αδειών, μετά την σημερινή εξέλιξη και την αποχώρηση τελικά του κ. Καλογρίτσα. 
Ο πρώτος επιλαχών, βάσει της προκήρυξης του διαγωνισμού, Ιβάν Σαββίδης, μόλις πληροφορήθηκε ότι είναι ο πρώτος επιλαχών στη σειρά για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας, δήλωσε έτοιμος να
καταβάλει την πρώτη δόση που του αναλογεί τις επόμενες ημέρες, ενώ έκανε εκ νέου πρόταση συνεργασίας στον Δ. Κοντομηνά για τον Alpha και στον Ι. Βαρδινογιάννη για το Star, λέγοντας ότι θα ήταν καλό να παραμείνουν στις θέσεις τους οι εργαζόμενοι των καναλιών. 
Ωστόσο, σε περίπτωση άρνησης συνεργασίας, ο κ. Σαββίδης δήλωσε ότι θα προχωρήσει μόνος στη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού.
 Το συνολικό ποσό που είχε καταθέσει ο Ιβάν Σαββίδης στο πλαίσιο της δημοπρασίας άγγιζε τα 61.500.000 ευρώ, συνεπώς η πρώτη δόση που αναμένεται να μπει στα ταμεία από τον επιχειρηματία είναι ύψους 20,5 εκατ. ευρώ. 
 
Η διαδικασία, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο διαγωνισμός περιλαμβάνει: 
 
-αυστηρό έλεγχος πόθεν έσχες των οικονομικών του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, θέμα το οποίο θα πάρει κάποιες μέρες, και στη συνέχεια 
-καταβολή της πρώτης δόσης.
 
Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, με ανάρτησή του στο twitter, δήλωσε ότι 65 εκατ. ευρώ μπήκαν, ήδη, στα ταμεία και ότι ο διαγωνισμός έχει αρκετές δικλείδες ασφαλείας.

Επίσης, το πρωί, ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ανέφερε ότι η διαδικασία επιλογής των οριστικών υπερθεματιστών έχει πολλές δικλείδες ασφαλείας και γι' αυτόν τον λόγο έχει και πολλά στάδια. 
Εξήγησε ότι όλοι ελέγχονται ενδελεχώς για το πόθεν έσχες και για όλα τα οικονομικά στοιχεία τους, ενώ αναμένει και το επόμενο διάστημα αρκετές προδικαστικές και δικαστικές προσφυγές από τους επιχειρηματίες. 
Ο κ. Κρέτσος σημείωσε ότι η κυβέρνηση όφειλε να διεξάγει αυτόν τον διαγωνισμό προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, ενώ για τη DIGEA τόνισε ότι οφείλει να δώσει σήμα μόνο σε νόμιμους τηλεοπτικούς σταθμούς. 
 Τέλος, για τη διαδικασία χορήγησης αδειών στους περιφερειακούς σταθμούς, δήλωσε ότι πρέπει να συγκροτηθεί ο χάρτης συχνοτήτων, προσθέτοντας ότι οι περιφερειακές άδειες πρέπει να δοθούν από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

  απο τη με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου