Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Πενήντα άνθρωποι επηρεάζουν την παγκόσμια οικονομία

Τους ανθρώπους που επηρεάζουν τις διεθνείς αγορές με τις αποφάσεις τους, αλλάζοντας τις ισορροπίες στην παγκόσμια οικονομία, παρουσιάζει το Bloomberg.

Στην κορυφή της λίστας φιγουράρει η Τερέζα Μέι.
 Η πρωθυπουργός της Βρετανίας καλείται να
οδηγήσει τη χώρα της εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάνοντας πράξη τη βούληση του βρετανικού λαού όπως αυτή εκφράστηκε στο δημοψήφισμα του καλοκαιριού.

Η Τερέζα Μέι είναι μία από τις 11 γυναίκες που βρίσκονται στη λίστα, μαζί με την Τζάνετ Γέλεν (επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Fed), την Άνγκελα Μέρκελ (καγκελάριος της Γερμανίας) και τη Μαργκρέτε Βεστάγκερ, την Ευρωπαία επίτροπο Ανταγωνισμού η οποία επέβαλε πρόστιμο ύψους 13 δις ευρώ στην Apple για παραβίαση της αντι-μονοπωλιακής πρακτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι εκπρόσωποι του ανδρικού φύλου καταλαμβάνουν 39 θέσεις και ανάμεσά τους βρίσκονται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, οι πρόεδροι Ρωσίας και Κίνας Βλαντίμιρ Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ, καθώς και ισχυρές προσωπικότητες από τον χώρο της οικονομίας, όπως ο Τζέιμι Ντάιμον (CEO της JPMorgan), ο Λόιντ Μπλανκφάιν (Goldman Sachs), αλλά και της τεχνολογίας, όπως ο Τζεφ Μπέζος της Amazon και ο Τζακ Μα της Alibaba.

Τζάνετ Γέλεν και Μάριο Ντράγκι
Τζάνετ Γέλεν και Μάριο Ντράγκι


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός της παρουσίας των δύο υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα στις ΗΠΑ.
 Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επηρεάσουν την παγκόσμια οικονομία, καθώς ένας εκ των δύο θα τεθεί επικεφαλής σ' ένα από τα ισχυρότερα κράτη του πλανήτη.


Στη λίστα του Bloomberg βρίσκονται μεταξύ άλλων οι:


Ο 31χρονος υιός του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν έχει παρουσιάσει το σχέδιο «Όραμα 2030».

Σε αυτό προβλέπεται δομική αναδιάρθρωση της οικονομίας, με στόχο τη σταδιακή μείωση της εξάρτησης του Ριάντ από τον «μαύρο χρυσό» και τη μετατροπή του σε επενδυτική υπερδύναμη.




Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν: Γουάνγκ Τζιανλίν: Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Κίνας έχει βλέψεις για ευρωπαϊκή κυριαρχία. Με περιουσία που ξεπερνά τα 28 δις δολάρια, είναι επικεφαλής του ομίλου Dalian Wanda. Πρόκειται για έναν επιχειρηματικό κολοσσό στον χώρο του real estate, με περισσότερα από 200 καταστήματα, εμπορικά κέντρα και πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα σε όλο τον κόσμο. Στα σχέδιά του η δημιουργία ενός θεματικού πάρκου στο Παρίσι που θα ανταγωνίζεται την Disneyland.

Τζεφ Μπέζος: Ο ιδρυτής της Amazon διαθέτει περιουσία 45 δις δολάρια. Θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Στις τελευταίες του επιχειρηματικές κινήσεις περιλαμβάνεται η ίδρυση της διαστημικής εταιρείας «Blue Origin», που σχεδιάζει πυραύλους μεταφοράς φορτίων και αστροναυτών, οι οποίοι θα επιστρέφουν πίσω στη Γη και θα χρησιμοποιούνται εκ νέου σε αποστολές.

απο τη  zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου