Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Παραλήρημα Φίλη κατά της Εκκλησίας με επίθεση για την κατοχή και την Χούντα!

Φίλης:στη συνταγματική αναθεώρηση θα προωθηθεί ρύθμιση για ένα ουδετερό-θρησκο κράτος
Σε ένα άνευ προηγουμένου αντιεκκλησιαστικό κρεσέντο προέβη ο υπουργός Παιδείας Ν. μιλώντας χθες σε τηλεοπτική εκπομπή! Δεν δίστασε να ισχυριστεί πως "Η εκκλησία έχει συμβάλλει στην ηθική έκπτωση της κοινωνίας", ενώ της απέδωσε ευθύνες για τη
στάση της την περίοδο της και της !

Αναλυτικότερα, ευθύνες στην εκκλησία για τη στάση της την περίοδο της κατοχής και της χούντας επέρριψε ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, διερωτώμενος με «ποιο μέρος ήταν η εκκλησία και που ήταν στη χούντα και στην κατοχή». Διευκρίνισε δε ότι για τους λόγους αυτούς στη συνταγματική αναθεώρηση θα προωθηθεί ρύθμιση για ένα ουδετερό-θρησκο κράτος.

Με αφορμή τις δηλώσεις Φίλη η Aρχιεπισκοπή ζήτησε την κασέτα της εκπομπής με σκοπό να διαπιστώσει αν εγείρονται νομικά θέματα από τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας.
"Η μόνη απάντηση που αρμόζει σε όποιον υβρίζει ή συκοφαντεί την εκκλησία είναι το ίδιο της το έργο για τους πλέον αδυνάμους για τις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας πέρα από κάθε διάκριση και για αυτούς του οποίους απευθύνονται πολλοί με πολλά λόγια και κανέναν λόγο", απαντά με αφορμή τις δηλώσεις Φίλη, ο εκπρόσωπος τύπου της αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης.

vimaorthodoxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου