Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Διαφημιστική καμπάνια της Συρίας για τον τουρισμό και τις παραλίες της!

Ένας άλλος κόσμος, στη χώρα που χάθηκε η λογική
Το υπουργείο Τουρισμού (!!!) παρουσιάζει εικόνες με τζετ σκι, πολυτελή ξενοδοχεία και μαγευτικά τοπία

Αν εμφανιζόταν κάποιος και σας
πρότεινε συμφέρουσες διακοπές στη... Συρία, τι απάντηση θα έπαιρνε;
Μπορεί να μοιάζει με σύντομο ανέκδοτο, αλλά στο υπουργείο Τουρισμού (ναι υπάρχει...) της αραβικής χώρας κάθε άλλο παρά... αστειεύονται.
Η κυβέρνηση της Συρίας, η οποία βρίσκεται στη δίνη του εμφυλίου τα τελευταία πέντε χρόνια, ξεκίνησε διαφημιστική καμπάνια, καλώντας τους τουρίστες να περάσουν ευχάριστες στιγμές στις μαγευτικές παραλίες που διαθέτει.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε, παρουσιάζει εικόνες από την παραλιακή πόλη Ταρτούς.
Μεγάλες αδαμάντινες παραλίες, φοίνικες, τζετ σκι, ήλιος, θάλασσα, εστιατόρια...
Ένας άλλος κόσμος, από εκείνον που βρίσκεται στην ενδοχώρα, με τις κατεστραμμένες πόλεις, το αίμα, τη βία, τους βομβαρδισμούς και τα εκατομμύρια των μεταναστών.

Μάλιστα, η καμπάνια έχει και σλόγκαν, το οποίο είναι: «Συρία, για πάντα όμορφη». Βέβαια, δεν υπάρχει αναφορά στους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς από τον εμφύλιο, στους τζιχαντιστές, στους αντάρτες, στην παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην επέλαση του τουρκικού στρατού και σε πολλά άλλα που συμβαίνουν.

Το ερώτημα που τίθεται, είναι το εξής.
Με ποια λογική το... υπουργείο Τουρισμού πραγματοποιεί καμπάνια και καλεί τους τουρίστες να περάσουν... όμορφες στιγμές στις παραλίες της χώρας;
Η απάντηση είναι μία. Δεν υπάρχει καμία λογική...

απο το Πρώτο ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου