Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Τι συμβαίνει σε ένα δευτερόλεπτο στο Internet;

Μπορεί ένα δευτερόλεπτο να μην έχει μεγάλη χρονική βαρύτητα, αλλά μέσα σε αυτό συμβαίνουν πάρα πολλά στο Internet.
Οι ερευνητές έχουν προσπαθήσει να
υπολογίσουν το τι συμβαίνει μέσα σε ένα μόλις δευτερόλεπτο και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά εντυπωσιακά, ειδικά εάν συνυπολογίσει κανείς ότι περίπου το 46,1% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι online, πράγμα που σημαίνει ότι ο πληθυσμός της… χώρας του Internet είναι πλέον 3.4 δισεκατομμύρια άνθρωποι
Οι περισσότεροι ξοδεύουν περισσότερες από 20 ώρες online, ενώ οι έφηβοι βρίσκονται online κατά μέσο όρο 27 ώρες την εβδομάδα.

Μέσα σε ένα δευτερόλεπτο στο Internet, αποστέλλονται 6.000 tweets και ανεβαίνουν 1.099 posts στο Instagram. Στο Facebook υπολογίζεται ότι γίνονται 52.083 likes, ενώ ανεβαίνουν 3.472 φωτογραφίες κάθε δευτερόλεπτο. Παρόμοια κατάσταση και στο YouTube, όπου σε κάθε δευτερόλεπτο υπάρχουν 124.900 βίντεο που βλέπει κανείς.
Στο Reddit, κάθε δευτερόλεπτο, γίνονται 289 ψήφοι και 23 σχόλια. Στο ίδιο χρονικό διάστημα γίνονται 54.000 αναζητήσεις στη μηχανή της Google.
Τα στοιχεία δείχνουν με σαφήνεια την γιγάντια ανάπτυξη που έχουν όλες οι διαδικτυακές υπηρεσίες που ένα μέρος του μόνο αναφέρεται εδώ, ενδεικτικά.
Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι το άλλο μισό κομμάτι της ανθρωπότητας είναι offline, στοιχείο που εάν αλλάξει, εκτιμάται ότι θα φέρει μία εντελώς νέα πραγματικότητα στον online κόσμο και την κατανάλωση περιεχομένου στο Internet.

απο το

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου