Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Η Υεμένη παραχωρεί όλες τις βάσεις της στην Ρωσία - Αλλάζει ο παγκόσμιος γεωπολιτικός χάρτης


Nέες καταιγιστικές εξελίξεις κάθως ο πρόεδρος της Υεμένης, Ali Abdullah Saleh, πρόσφερε όλες τις αεροπορικές βάσεις της χώρας του, λιμάνια και αεροδρόμια στην Ρωσία! 

Πρόκειται για μια νέα κίνηση-ματ του Κρεμλίνου με τον Β.Πούτιν να έχει διαλέξει την περίοδο που οι ΗΠΑ έχουν "νεκρώσει" λόγω εκλογών για να προχωρήσει σε αναδιανομή ισχύος στην Μ.Ανατολή κτυπώντας πλέον την Σ.Αραβία!
Η κίνηση αυτή έρχεται ως λογική συνέχεια της κατάρριψης του
ρωσικού πολεμικού ελικοπτέρου στην Συρία πριν λίγο καιρό:

Σε έκτακτη σύσκεψη στο Κρεμλίνο ο Β.Πούτιν έδωσε εντολή να μεταβούν Ρώσοι στρατιωτικοί στην Υεμένη και να εξοπλίσουν τους Χούθις. 
Φέρεται να είπε χαρακτηριστικά: "Η Σ.Αραβία θα πληρώσει πολύ ακριβά τον θάνατο των στρατιωτικών μας".
Έπειτα ακολούθησαν τεράστια κομβόι εξοπλισμού προς τους Χούθι με αντιαρματικά και αντιαεροπορικά συστήματα MANPADS και πραγματικά από τότε τα αποτελέσματα είναι άκρως εντυπωσιακά: Οι Χούθι τους έχουν πάρει φαλάγγι και τους πολιορκούν ακόμη και μέσα στην Σ.Αραβία!

Το pronews.gr ηταν το πρώτο μέσο και μοναδικό στην Ελλάδα που είχε γράψει για την πρώτη προειδοποίηση της Ρωσίας στις 16/10/15 (δείτε πατώντας ΕΔΩ).

Tι γράφαμε τότε: Η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ παρέδωσαν την πρώτη παρτίδα νέας γενιάς αντιαεροπορικών συστημάτων Stinger MANPADS στους ισλαμιστές της Συρίας με την αντίδραση της Ρωσίας να είναι άμεση αφού ειδοποίησε την Σ.Αραβία ότι θα υποστηρίξει τους Χούτις στην Υεμένη ενώ θα δημιουργήσει και "no-fly-zone" πάνω από τη χώρα ώστε να επικρατήσουν οι αντάρτες αν συνεχίσει να υποστηρίζει τρομοκράτες!
Είναι φανερό πλέον πως η ρωσική στρατηγική στη Μέση Ανατολή περιλαμβάνει και την Υεμένη αφού αν οι Χούθις κερδίσουν τότε θα ελέγξουν τα Στενά Bab al- Mandab που συνδέουν Ερυθρά Θάλασσα με Κόλπο του Άντεν ελέγχοντας τη ροή του πετρελαίου παγκοσμίως!

Η Ρωσία απείλησε το Ριάντ ότι "αν συνεχίσετε να υποστηρίζετε τις τρομοκρατικές οργανώσεις στην Συρία και το Ιράκ, η Ρωσία θα υποστηρίξει τους αντάρτες στην Υεμένη"!
Η στρατιωτική υποστήριξη της Ρωσίας στους Χούθις δεν θα είναι μόνο εξοπλιστική αλλά θα δημιουργήσει "no-fly-zone" και πάνω από την Υεμένη προκειμένου να επικρατήσουν οι αντάρτες!
Σε άλλο μας δημοσίευμα γράφαμε ότι "σε έναν απίστευτο αιφνιδιασμό τo Iράν και η Ρωσία θα ξεκινήσουν επιχειρήσεις σε Υεμένη, Ιράκ και Λίβανο!

Αυτό ανακοίνωσε ο σύμβουλος του ανωτάτου ηγέτη του Ιράν, Ali Khamenei, Ali Akbar Velayati μετά την συνάντηση με τον Ρώσο Υπουργό Άμυνας, Σ.Σοιγκού (δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ)!

Ο πρώην πρόεδρος της Υεμένης, Ali Abdullah Saleh, είναι ο αντίστοιχος Μ.Άσαντ της Συρίας ο οποίος εκδιώχθηκε το 2012. Ο νόμιμος πρόεδρος που υποστηρίζεται από την πλειοψηφία του λαού, ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και υποστηρίζεται από τους Χούθι.

Είπε σχετικά σε δηλώσεις του:
"Η Υεμένη θα επανεργοποιήσει όλες τις παλιές συμφωνίες που είχε με την ΕΣΣΔ και προσφέρουμε όλες τις εγκατάστασεις μας στην Ρωσία".
"Η Ρωσία είναι ο κοντινότερος συγγενής μας και έχει θετική συμπεριφορά στο Σ.Α. του ΟΗΕ.
"Επεκτείνουμε τα χέρια μας στην Ρωσία. Έχουμε συμφωνίες με την Ρωσία οι οποίες ίσχυαν επί ΕΣΣΔ. Ο νόμιμος κληρονόμος της ΕΣΣΔ είναι η Ρωσία και είμαστε έτοιμοι να ενεργοποιήσουμε αυτές τις συμφωνίες και συνθήκες που υπήρχαν μεταξύ μας".
"Συμφωνούμε σε μια αρχή που είναι η μάχη κατά της τρομοκρατίας. Επεκτείνουμε τα χέρια μας και προσφέρουμε όλες τις εγκαταστάσεις, τις συμβάσεις και τις συνθήκες. Τους προσφέρουμε βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια, είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε ότι χρειάζεται η Ρωσία".
"Ένα νέο κυβερνητικό συμβούλιο στην Υεμένη μπορεί να εργαστεί μαζί με τη Ρωσία στην μάχη κατά της τρομοκρατίας επιτρέποντας στην Μόσχα να καταπολεμήσει την τρομοκρατία χρησιμοποιώντας τις βάσεις μας".

Η Ρωσία δεν έχασε την ευκαιρία.
 Μόσχα και Σ.Αραβία θα μιλήσουν για Συρία και Υεμένη για την μάχη κατά της τρομοκρατίας ήταν η ανακοίνωση του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών!
Η Υεμένη είναι υψίστης στρατηγικής σημασίας επειδή βρίσκεται στο Στενό Bab al-Mandab (Οι Πύλες των Δακρύων), μια στενή υδάτινη λωρίδα που συνδέει την Ερυθρά Θάλασσα με τον Κόλπο του Άντεν μέσω του οποίου μεταφέρεται το πετρέλαιο φορτωμένο στα χιλιάδες τάνκερ.
Και αυτό ακριβώς που φοβάται η Σαουδική Αραβία είναι οι Χούτις να καταλάβουν το συγκεκριμένο πέρασμα και να απειλήσουν την ελεύθερη διέλευση πετρελαίου μέσω των Στενών!
Η Ρωσία απαντά στις χαμηλές τιμές πετρελαίου κτυπώντας την πόρτα της Σ.Αραβίας, Ήδη Κατάρ και Σ.Αραβία νοιώθουν πάρα πολύ άβολα με την ρωσική βάση στο Ιράν καθώς βρίσκονται μέσα στο βεληνεκές των ρωσικών όπλων.
Παρά το σημερινό προσωρινό "στοπ" στη χρήση της ιρανικής βάσης που έγινε για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους ώστε να ξεπαγώσουν κάποια περιουσιακά στοιχεία και να μην υπάρξει θέμα με το πυρηνικό πρόγραμμα, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.
Ρωσία και Ιράν προχωρούν στην αλλαγή του χάρτη της Μέσης Ανατολής.
 Επόμενος σταθμός Λίβανος-Υεμένη-Ιράκ.
Με την πλάτη στον τοίχο οι ΗΠΑ....


Διαδηλώσεις υπέρ Χούθι και της νόμιμης κυβέρνησης.
CqSLh8eWAAAwCv2
CqSLazqW8AAiT-0
CqSLd0oW8AAN-2a

απο το pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου