Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

«κάλπικο» το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου!!!



Το πρωί της Παρασκευής ένας υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης χαρακτήρισε επίσημα «κάλπικο» το ελληνικό πρωτάθλημα.
To πρωί του Σαββάτου έψαχνες να βρεις την είδηση στις αθλητικές εφημερίδες!

Είναι μοναχικός ο δρόμος της «κάθαρσης» του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Και, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, δεν είναι εύκολο, μα καθόλου εύκολο να αντιταχθείς σε οιασδήποτε μορφής ισχυρά καθεστώτα.

Προχθες το πρωί, για πρώτη φορά στα χρονικά του ελληνικού αθλητισμού, ένας υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης χαρακτήρισε με επίσημη δήλωσή του «κάλπικο» το ελληνικό πρωτάθλημα. 
Δεν το διέρρευσαν κύκλοι ή τετράγωνα του υπουργείου του, δεν το είπε σε κάποια ιδιωτική συζήτηση, το
υποστήριξε δημόσια αναλαμβάνοντας την ευθύνη των λόγων του.

Κι όμως… Αν ένας άνθρωπος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο και επέλεγε να περάσει σήμερα μια βόλτα από το περίπτερο και να ενημερωθεί από τον έντυπο Τύπο, πιθανότατα δεν θα έπαιρνε καν χαμπάρι το παραπάνω γεγονός.
 Θα διάβαζε για τον Ευρωπαίο Παναθηναϊκό, τον αγώνα της εθνικής πόλο για την πέμπτη θέση των Ολυμπιακών Αγώνων, το μεταγραφικό σχεδιασμό του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

Σε άλλα πρωτοσέλιδα η δημόσια τοποθέτηση του Υφυπουργού Αθλητισμού αποτελούσε θέμα δευτερευούσης σημασίας, από άλλα απουσίαζε ολοκληρωτικά… σαν να μην έγινε ποτέ.
Μόνο το «Φως» επέλεξε να την προβάλλει ως βασικό θέμα στην πρώτη του σελίδα, εξαπολύοντας οξύτατη επίθεση στον Σταύρο Κοντονή.
 Αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τη διαφορετικότητά του, το «Φως» ανέδειξε το κυρίαρχο θέμα της επικαιρότητας ως βασικό άρθρο του πρωτοσέλιδού του και το σχολίασε όπως έκρινε η δημοσιογραφική του ομάδα. Το πρόβαλλε όμως.
 Ήταν εκεί, βασικό θέμα στην πρώτη του σελίδα…
Γιατί, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούν όλοι με την πρωτόγνωρη επίσημη παραδοχή ενός υπουργού περί «κάλπικου πρωταθλήματος». Ο σεβασμός στην αντίθετη άποψη αποτελεί θεμέλιο λίθο της δημοκρατίας.
Η… εξαφάνιση, όμως, ενός τόσο σημαντικού γεγονότος, αν μη τι άλλο σηκώνει μεγάλη συζήτηση…

Η αντίθεση του SDNA

Στην… απέναντι όχθη του ποταμού, υπάρχει το SDNA. Από τη δική μας δημοσιογραφική ματιά (χωρίς να λέμε απαραίτητα ότι αυτή είναι και η σωστή), η δήλωση του Σταύρου Κοντονή ήταν ιστορικής σημασίας.
Στα δικά μας μάτια, ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόλμησε να πει δημόσια αυτό που συζητά η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων φιλάθλων: Για να αποκτήσουμε ξανά ποδόσφαιρο που θα απευθύνεται στην πλειοψηφία των Ελλήνων φιλάθλων και όχι σε μια μειοψηφία «άρρωστων φανατισμένων οπαδών», θα πρέπει να επανέλθει ο ένας και κυρίαρχος κανόνας κάθε υγιούς πρωταθλήματος: Η ισονομία!

Στο πρωτοσέλιδο που σχεδίασε η συντακτική ομάδα του SDNA επιχειρήσαμε να δούμε… πίσω από τις λέξεις του Σταύρου Κοντονή, επιχειρήσαμε να γίνουμε η φωνή της σιωπηρής πλειοψηφίας της φίλαθλης κοινής γνώμης, που δεν… ξεχαρμανιάζει καθημερινά στα ραδιόφωνα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά απλά απέχει από τις εξέδρες των ελληνικών γηπέδων, αηδιασμένη από το προϊόν που της σερβίρουν οι παράγοντες του ποδοσφαίρου.

Αντικρίζοντας σήμερα το πρωί όλα τα πρωτοσέλιδα του αθλητικού Τύπου στο περίπτερο, αντιληφθήκαμε για πολλοστή φορά ότι ο δρόμος που έχουμε επιλέξει να ακολουθήσουμε είναι μοναχικός. Να είστε σίγουροι, όμως, ότι θα παραμείνουμε πιστοί σ’ αυτό το μονοπάτι.

Γιατί κάθε Ελληνόπουλο, κάθε πιτσιρικάς – σαν το μικρό που κοσμεί το σημερινό μας πρωτοσέλιδο – δικαιούται να πηγαίνει στο γήπεδο και να απολαμβάνει ένα υγιές ποδόσφαιρο. Ένα ποδόσφαιρο που δεν θα κυριαρχούν οι «κάφροι» και οι «εγκληματικές οργανώσεις».
Ένα ποδόσφαιρο που θα έχει ως μοναδικούς πρωταγωνιστές τα ινδάλματά του, τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές.
 Ως εδώ, λοιπόν. Ήρθε η ώρα να πάρουμε πίσω ξανά τα χαμένα μας Σαββατοκύριακα…

απο το  SDNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου