Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Γερμανικός Τύπος για Αννα Κορακάκη: Ενα απίστευτα δραματικό φινάλε

Εκτενείς σήμερα οι αναφορές του γερμανικού τύπου στον χθεσινό δραματικό τελικό της σκοποβολής 25 μέτρων με πιστόλι που ανέδειξε χρυσή νικήτρια την Άννα Κορακάκη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Deutsche Welle, για ένα
«απίστευτα δραματικό φινάλε» κάνει λόγο η αθλητική ιστοσελίδα sportschau.de.

Η Berliner Zeitung σημειώνει ότι «πρόκειται για το πρώτο μετάλλιο για τη γερμανική σκοποβολή από το 2008» με τη «γερμανίδα στρατιωτικό Καρς να χάνει από την 19χρονη ελληνίδα Κορακάκη».
Η Rheinische Post σημειώνει, «δάκρυα χαράς από την Καρς που κέρδισε απροσδόκητα το ασημένιο μετάλλιο» ενώ το Spiegel σχολιάζει ότι σε ένα «συναρπαστικό φινάλε η 33χρονη Γερμανίδα ηττήθηκε από την μόλις 20 ετών Ελληνίδα Άννα Κορακάκη».

H Süddeutsche Zeitung κάνει λόγο για έναν «τελικό που τα είχε όλα» και κυρίως «την απόλυτη αγωνία και το δράμα». Και εστιάζει ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η γερμανίδα Μόνικα Καρς «δεν φάνηκε να νευριάζει με τα λάθη της, αντ' αυτού έσπευσε να συγχαρεί την Άννα Κορακάκη για να τρέξει στη συνέχεια γεμάτη ενθουσιασμό στην ομάδα της. Δεν έχασε το χρυσό, αλλά κέρδισε το ασημένιο», όπως είπε αργότερα και ο προπονητής της.

Η Hamburger Morgenpost επισημαίνει ότι «στο τελευταίο σετ και έπειτα από μια εκπληκτική ισοφάριση η αθλήτρια στρατιωτικός βρέθηκε πολύ κοντά στη μεγάλη ανατροπή, η Κορακάκη όμως απεδείχθη η πιο ψύχραιμη. Τελικό αποτέλεσμα 8:6 για την 19χρονη Ελληνίδα, ωστόσο και η Καρς είχε λόγο να πανηγυρίζει. ‘Απίστευτο, είναι ένα όνειρο», είπε η γερμανίδα αθλήτρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου