Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Αμμουλιανή: Το λιλιπούτειο νησί στην αγκαλιά του Σιγγιτικού κόλπου


ammouliani3

Το λιλιπούτειο νησί στην αγκαλιά του Σιγγιτικού κόλπου είναι ένα στολίδι απέναντι από τη μοναστική πολιτεία του Αγίου Όρους, το οποίο μαγεύει τους τυχερούς επισκέπτες του.


Η Αμμουλιανή είναι ένα γραφικό, καταπράσινο νησάκι απέναντι από
την Ουρανούπολη με παραλίες που μπορούν να συγκριθούν με τις ωραιότερες της χώρας μας.

Σε λίγα λεπτά, με το καραβάκι μπορείτε να φτάσετε εκεί και να απολαύσετε μια άλλη Ελλάδα αλλά και το όμορφο τοπίο μακριά από την πολύβουη και πολύ τουριστική Χαλκιδική.
ammouliani4

Αν και είναι σε τροχιά ανάπτυξης, για πολλούς παραμένει ακόμη άγνωστος προορισμός.
Βέβαια οι φανατικοί το επιλέγουν σχεδόν κάθε χρόνο έστω και για λίγες μέρες.

ammouliani5

Αυτό το μικρό νησί των 4,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων έχει τη δική του σπάνια ομορφιά, η οποία μαγεύει όποιον το ανακαλύψει.
 Αν και για τους Θεσσαλονικείς είναι ένας κρυμμένος θησαυρός, στην Αμμουλιανή φτάνουν σταδιακά, κάθε χρόνο και τουρίστες από όλη την Ελλάδα.
Οι φιλόξενοι κάτοικοι του μοναδικού κατοικημένου νησιού στη Χαλκιδική είναι πρόθυμοι να υποδεχθούν τους παραθεριστές και να τους κάνουν να νιώσουν σαν στο σπίτι τους.

ammouliani6

Το νησί καλύπτεται από λόφους, μικρές κοιλάδες και ελιές ενώ σε αυτή τη μικρή επιφάνεια γης θα βρει κανείς όλα όσα θέλει για να περάσει αξέχαστες διακοπές.
Οικογένειες, ζευγάρια ή φίλοι θα βρουν σίγουρα αυτό που ψάχνουν και πάνω απ’ όλα θα εκτιμήσουν τις όμορφες παραλίες του νησιού.

ammouliani1
Αυτό που τραβάει τα βλέμματα στη Χώρα της Αμμουλιανής είναι οι όμορφες και περιποιημένες αυλές, με τα λουλούδια να δημιουργούν ένα ξεχωριστό σκηνικό.
Μερικές από τις παραλίες του νησιού που θα επισκεφτείτε αν βρεθείτε εκεί είναι οι Αλυκές, ο Άγιος Γεώργιος και η Μεγάλη Αμμούδα.
Ακόμη και αν δεν είχατε προγραμματίσει το ταξίδι σας εκεί, αλλά στη Χαλκιδική, μια σύντομη εκδρομή θα σας πείσει...

απο το newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου