Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Αποχωρεί από την Aegean Marine Petroleum ο Δ. Μελισσανίδης με έπαθλο 99 εκατ. δολ.

 Την πώληση του 22% των μετοχών που κατέχει στην Aegean Marine Petroleum Network, την εισηγμένη στη Νέα Υόρκη εταιρεία εφοδιασμού με καύσιμα των πλοίων, αποφάσισε ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Μελισσανίδης.
Τις μετοχές θα τις αγοράσει η ίδια η εταιρεία, καταβάλλοντας πάνω από 99 εκατ. δολάρια.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μια
ανεξάρτητη επιτροπή του διοικητικού συμβουλίου της Aegean Marine έδωσε την έγκριση της για την επαναγορά των 11.303.031 μετοχών της εταιρείας που κατέχει ο Δημήτρης Μελισσανίδης.
 Οι μετοχές θα αποκτηθούν στην τιμή των 8,81 δολ ανά μετοχή, στη βάση της τιμής κλεισίματος της 16ης Αυγούστου του τρέχοντος έτους. Το σύνολο των μετοχών αντιπροσωπεύει το 22% του μετοχικού κεφαλαίου της Aegean Marine Petroleum.

 Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με το ετήσιο δελτίο της Aegean, βασικοί μέτοχοι της εταιρείας τον Απρίλιο του 2016 ήταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης με 22%, ο Peter Georgiopoulos με 10,8%, η Sencest management με 9,6% και η 12 West Capital management με 8,9%. 
 Σε συνέχεια της εξέλιξης αυτής ο κ. Μελισσανίδης θα παραιτηθεί από τη θέση του Head of Corporate Development στην Aegean άμεσα, παραμένοντας ως σύμβουλος στη εταιρεία.

απο τη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου