Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

Νέα «βόμβα» από Λαφαζάνη: Ποιο «Plan B»; Εδώ δεν υπήρχε «Plan A»!

Οι αποκαλύψεις συνεχίζονται:

«Κανένας σχεδιασμός, 
καμία εκτίμηση της πορείας των δυνατοτήτων, 
των βημάτων που έπρεπε να γίνουν, 
μέχρι πού μπορούσαμε να φτάσουμε, 
μέχρι πού θα έπρεπε να συνεχίσουμε, 
τί εναλλακτικές επιλογές είχαμε ανά πάσα στιγμή»
τόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας

Ταξίδι στο άγνωστο με βάρκα την... ελπίδα, ήταν η μοναδική τακτική που επέλεξε να
ακολουθήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την άνοιξη του 2015, ξεκινώντας τις «σκληρές», όπως υποστηρίζουν ακόμη και σήμερα τα στελέχη της κυβέρνησης, διαπραγμάτευση με τους δανειστές, δίχως κανένα σχέδιο, πλάνο ή έστω κατεύθυνση.
Το συγκεκριμένο συμπέρασμα εξάγεται από τις δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος το διάστημα εκείνο, ήταν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και στέλεχος της κυβέρνησης, ενώ συμμετείχε ενεργά στις συζητήσεις.

Ο νυν επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, μίλησε στον Flash 96,0 FM, αποκαλύπτοντας ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν είχε κανένα πρόγραμμα και ότι οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς «πήγαιναν μέρα με τη μέρα».
«Δεν υπήρχε γενικά σχέδιο. Ούτε σχέδιο εναλλακτικό, ούτε σχέδιο για τις διαπραγματεύσεις"», τόνισε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας το θόρυβο που έχει ξεσπάσει από τις αποκαλύψεις του Αμερικανού οικονομολόγου Γκαλμπρέιθ, στο βιβλίο που εξέδωσε.

«Μα δεν υπήρχε γενικά σχέδιο. Ούτε σχέδιο εναλλακτικό, ούτε σχέδιο για τις διαπραγματεύσεις. Κανένα απολύτως σχέδιο για διαπραγματεύσεις. 
Μέρα με την ημέρα πήγαιναν οι διαπραγματεύσεις. Κανένας σχεδιασμός, καμία εκτίμηση της πορείας των δυνατοτήτων, των βημάτων που έπρεπε να γίνουν, μέχρι πού μπορούσαμε να φτάσουμε, μέχρι πού θα έπρεπε να συνεχίσουμε, τί εναλλακτικές επιλογές είχαμε ανά πάσα στιγμή.
 Δεν υπήρχε επεξεργασία επ' αυτών... Δεν υπήρχαν αυτοί οι σχεδιασμοί.
Η χώρα και το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο δεν είχε μια σαφή γραμμή πλεύσης και είχε απέναντί της επαγγελματίες και επαγγελματίες αποικιοκράτες, ξεσκονισμένους με πείρα αιώνων... Ούτε καν μπλοφάραμε.
 Στο τραπέζι δεν βάλαμε ποτέ, έστω ως μπλόφα, την εναλλακτική λύση της εξόδου από την ευρωζώνη... Αυτό ήταν η αχίλλειος πτέρνα της κυβέρνησης.
Αυτό ήταν το πρόβλημα, το πρόβλημα των προβλημάτων», τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Στη συνέχεια των δηλώσεών του, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, με αφορμή την άποψη που εξέφρασε, ζητώντας να επιληφθεί η δικαιοσύνη και να εξεταστεί αν υπάρχουν ευθύνες στους εμπλεκομένους.

Επανερχόμενος στο περίφημο plan b, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Φτάσαμε στο σημείο να κατηγορούνται οι άνθρωποι εκείνοι οι οποίοι έκαναν το μαύρο - άσπρο.
 Ο Αλέξης ο Τσίπρας ειδικότερα, που πούλησε και πρόδωσε ένα ολόκληρο δημοψήφισμα και συνθηκολόγησε ταπεινωτικά, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και συνομολογώντας μνημόνιο, κατηγορείται αυτός ο άνθρωπος ότι προετοίμαζε άκουσον - άκουσον την έξοδο της χώρας από το ευρώ και είχε εκπονήσει σχέδιο επ' αυτού.
 Μα τώρα είναι δυνατόν να λέγονται αυτά τα πράγματα;
 Και σε ποιους απευθύνονται;
 Ο Αλέξης ο Τσίπρας δεν είχε επιλογή να βγούμε από την ευρωζώνη... Και αυτό άλλωστε το γνωρίζω από πρώτο χέρι γιατί είχαμε συνεχείς αντιπαραθέσεις... Όταν το άκουγε από εμάς, τον έπιανε πανικός.
Επίσης ο Γιάνης ο Βαρουφάκης, παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα, είναι ο άνθρωπος ο οποίος υπεραμύνεται του ευρώ».

 απο το Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου