Δευτέρα, 2 Μαΐου 2016

Die Zeit: Οι Έλληνες πολιτικοί εξυπηρετούν τα πελατειακά τους συμφέροντα όχι το λαό

-Ο Τσίπρας θα καταλήξει σε συμφωνία αν και προσπαθεί να το αποφύγει

 
Με μη κολακευτικά λόγια σχολιάζει τον έλληνα πρωθυπουργό η γερμανική εφημερίδα Die Zeit καθώς υποστηρίζει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποιεί την εξουσία για να διευρύνει την επιρροή του».
Η εφημερίδα, σε αρθρο της επισημαίνει ότι η Ελλάδα βρέθηκε εκ νέου στο
προσκήνιο με το προσφυγικό, ωστόσο τα προβλήματα στη χώρα παραμένουν.
«Ο Τσίπρας χρησιμοποιεί την εξουσία για να επεκτείνει την επιρροή του και αυτή του κόμματός του μέσω των παραδοσιακών πελατειακών σχέσεων», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.
Το δημοσίευμα επισημαίνει «στην εξωτερική πολιτική, ο Τσίπρας και τα στελέχη που πλαισιώνουν την κυβέρνηση, φάνηκαν εντελώς απροετοίμαστοι.
Αυτό εξηγεί την ακανόνιστη, από ιδεολογικής πλευράς, κορεσμένη πολιτική τους, τους πρώτους έξι μήνες και την απότομη πολιτική μεταστροφή τους τον Ιούλιο του 2015, που είχε εφαρμόσει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης, οι οποίοι κόλλησαν τη χώρα στον τοίχο».
«Τώρα ο Αλέξης Τσίπρας ελίσσεται ανάμεσα στην εκπλήρωση των όρων του τρίτου Μνημονίου προσπαθώντας όμως να διατηρήσει και τις προ - Μνημονίου υποσχέσεις του.
Το αποτέλεσμα είναι ότι αναβάλλει τη σκληρή και αντιλαϊκή μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος μέχρι την τελευταία στιγμή.
Τελικά, όμως θα καταλήξει σε συμφωνία», προσθέτει η γερμανική εφημερίδα.
«Οι πιστωτές των Αθηνών ζητούν από την Ελλάδα να λάβει σκληρά μέτρα λιτότητας και να πατάξει την φοροδιαφυγή.
Οι υπάρχουσες μέχρι στιγμής κυβερνήσεις προτίμησαν να κάνουν τον πιο εύκολο δρόμο κόβοντας μισθούς και συντάξεις.
Είναι λυπηρό ότι οι Έλληνες πολιτικοί εξυπηρετούν ακόμη και σήμερα τα ιδιαίτερα πελατειακά συμφέροντα παρά το κοινό καλό», γράφει η εφημερίδα Die Zeit.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου