Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Χριστός Ανέστη



ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
           
 Κατά την περίοδο που η Εκκλησία μας καλεί τους πιστούς να ετοιμαστούν για τη μεγαλύτερη γιορτή της, την ανάσταση του Χριστού, οι εχθροί της, οι πολυάριθμοι σήμερα κυρίως εντός του «χριστιανικού» κόσμου, ακονίζουν τα βέλη τους, προκειμένου να
επιτεθούν εναντίον της προσφέροντας υπηρεσίες «ενημέρωσης» στους «αφελείς», οι οποίοι σε πείσμα του «ορθολογισμού», που διέπει από αιώνες τις δυτικές κοινωνίες, εξακολουθούν να πιστεύουν στον Θεό και να δέχονται τον Χριστό ως Θεό.
Οι τηλεοπτικοί σταθμοί σχεδόν στο σύνολό τους και ο θεωρούμενος σοβαρός έντυπος τύπος ολοπρόθυμα και μάλλον χωρίς απαίτηση αμοιβής προβάλλουν «έρευνες» και άρθρα «σοβαρών» ερευνητών, οι οποίοι κάθε χρόνο παρουσιάζουν και νέες αποκαλύψεις! 
Πότε ένα απόκρυφο «ευαγγέλιο», που η Εκκλησία απέρριψε, ενώ, κατά τους «ορθολογιστές», έπρεπε να αποδέχεται, πότε κάποια «σκανδαλιστική ιστοριούλα» γύρω από την προσωπική ζωή του Χριστού, πότε ανίχνευση «απογόνων» του (η σχετική μυθοπλασία υπήρξε πολύ κερδοφόρος). 

          
  Φαίνεται όμως ότι το φιλοθεάμον ή αναγνωστικό κοινό έχει κουραστεί με τα αναμασήματα αυτά.
 Γι’ αυτό εφέτος η «Ένωση αθέων» της χώρας μας σκέφθηκε να προσφέρει διαφορετική συγκίνηση στους ομοϊδεάτες της! 
Πριν αναπτύξω το θέμα σπεύδω να τονίσω ότι δεν πιστεύω πως υπάρχουν άθεοι. Έρχεται κάποια στιγμή στην προσωπική ζωή μας, κατά την οποία αναγκαζόμαστε να λάβουμε σοβαρά υπ’ όψη το θέμα της πίστης στον Θεό.
 Κι αν τα διάφορα συμβάντα δεν μας φρονιματίζουν είναι ο θάνατος, ο οποίος, όταν αισθανόμαστε να πλησιάζει, μας αναγκάζει να σοβαρευτούμε. 
Δαιμονισμένοι δέχομαι πως υπάρχουν, όπως αυτοί της «Ένωσης αθέων», οι οποίοι κάλεσαν τους ομόφρονές τους σε φανερό δείπνο, σε αντιδιαστολή προς τον μυστικό του Χριστού, τη Μεγάλη Παρασκευή. 
Να και απόσπασμα από την ανακοίνωσή τους: «Απέχουμε μόνο από το πένθος και τη νηστεία και όχι από τη λογική, και ειδικά όχι με βάση εντολές εκπροσώπων υποτιθέμενων υπερφυσικών όντων. Χορτοφάγοι/ες και κρεοφάγοι/ες είναι όλοι/ες ευπρόσδεκτοι/ες, αρκεί να υπάρχει κέφι και το μενού προσαρμόζεται! … Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους και όλες. Ελάτε να φάμε και να γνωριστούμε!». 
Ένας ορθολογιστής δεν χρησιμοποιεί τόσο ευτελή μέθοδο καταπολέμησης του «ανορθολογισμού». 
Θλίβεται ασφαλώς για τις απόψεις των συνανθρώπων του, που εξακολουθούν να πιστεύουν, σέβεται όμως τα πρόσωπα αυτά και το πιστεύω τους. Ας μη μας διαφεύγει ότι οι πολέμιοι του Θεού και της Εκκλησίας είναι πλέον κατεστημένο, καθώς ελέγχουν τις πολιτικές εξουσίες, τα πανεπιστήμια, τον κόσμο της διανόησης και της τέχνης, τον χώρο της οικονομίας τέλος και κυρίως. 
Τα εν λόγω πρόσωπα, που κάλεσαν τους ομοϊδεάτες τους σε δείπνο γνωριμίας, αγνοούν ότι ο μυστικός δείπνος του Χριστού, που βέβαια δεν έγινε στα μυστικά, όπως υπονοούν, για να καλέσουν τον δικό τους φανερό, παρατέθηκε κατά ημέρα Πέμπτη.
 Η εμπάθεια τυφλώνει τους πολέμιους του Χριστού τόσο, ώστε να αδυνατούν να αποφύγουν ολισθήματα, που φανερώνουν και την απαιδευσία τους! 
Και για να μη φανούν οπισθοδρομικοί, καθώς η χορτοφαγία, υπό την επίδραση του ανατολικού μυστικισμού έχει πάρει στη Δύση διαστάσεις, καλούν και τους αποφεύγοντες τη βρώση ζωικών τροφών όχι μόνο κατά την περίοδο της νηστείας, αλλά εφ’ όρου ζωής. Αυτό είναι ορθολογισμός!
           
 Εκείνο που φαίνεται να ενοχλεί ιδιαίτερα τους αθέους είναι το ότι η νηστεία είναι απόρροια εντολών και μάλιστα εντολών «υποτιθεμένων υπερφυσικών όντων»! Η απαιδευσία τους φανερώνεται διάπλατα, καθώς η επιστήμη της ιατρικής απέδειξε πλέον, πέρα από οποιαδήποτε αμφισβήτηση, ότι η νηστεία, όπως την ορίζει η Εκκλησία μας, είναι η καλύτερη μέθοδος διαφύλαξης της σωματικής μας υγείας. Βέβαια η Εκκλησία δεν προβάλλει τη νηστεία πρωταρχικά για τη διαφύλαξη της σωματικής, αλλά της πνευματικής μας υγείας, αφού αποτελεί μέσο για την καταπολέμηση του εγωισμού και της φιλαυτίας μας. 
Και είναι αυτά που στερούν από την κρεοφαγία εφ’ όρου ζωής τη συντριπτική πλειοψηφία των συνανθρώπων μας, οι οποίοι δοκιμάζονται από την απληστία των «ορθολογιστών» της Δύσης.
          
  Πληροφορήθηκα ότι το κέντρο, στο οποίο θα γινόταν η συνεστίαση των «αθέων» στη Θεσσαλονίκη διέψευσε ότι θα προσφέρει τις υπηρεσίες του. Ίσως οι «ανορθολογικοί» εργαζόμενοι σ’ αυτό, αλλά και ο ιδιοκτήτης, να προτίμησαν να παραστούν στην εκφορά του Επιταφείου συνοδοιπορούντες με τους λοιπούς «ανορθολογικούς».
          
  Πληροφορήθηκα ότι  σε σχολείο της Ιταλίας ετέθη το ερώτημα σε 25 μαθητές: 
«Τι θα κάνατε αν ο ISIS ερχόταν στο σπίτι σας;». 
Ο δάσκαλος, πριν λάβει τις απαντήσεις, ενημέρωσε τους μαθητές λέγοντας ότι πολλοί μαχητές της ISIS προέρχονται από την Ευρώπη και είναι νέοι μουσουλμάνοι δεύτερης ή τρίτης γενιάς μεταναστών. 
Είναι καλά καταρτισμένοι, προέρχονται από οικογένειες με ικανοποιητικό επίπεδο ευημερίας, και πολλοί διαθέτουν πτυχίο πανεπιστημίου ή έχουν αρχίσει σπουδές. Ένας από τους πιο κακόφημους εκτελεστές της ISIS ήταν γνωστός DJ στην Ευρώπη.
 Ο δάσκαλος είπε επίσης στους μαθητές ότι οι ISIS κατέστρεψαν όλα τα χριστιανικά σύμβολα και απείλησαν όσους δεν ήταν πρόθυμοι να ασπαστούν το Ισλάμ με θάνατο. Επίσης, δεν έκρυψε ότι πολλοί Χριστιανοί σκοτώθηκαν, εξορίστηκαν, ή υποδουλώθηκαν εξαιτίας της πίστης τους από τους ISIS. 
Η απάντηση ήταν σχεδόν ομόφωνη και σοκαριστική, ανέφερε η καθημερινή εφημερίδα Il Giornale. Χωρίς δισταγμό, 23 μαθητές δήλωσαν ότι θα ασπαστούν το Ισλάμ. Μόνο δύο, προερχόμενοι από καθολικές οικογένειες, δήλωσαν ότι θα αντισταθούν!
            Δεν συνιστά έκπληξη το αποτέλεσμα. Όταν ο υπέρμαχος του γαλλικού «ορθολογισμού» πολεμοχαρής Ναπολέων εγκατέλειψε τον στρατό του στην Αίγυπτο και διέφυγε για να επιδοθεί σε νέες πολεμικές επιχειρήσεις πλήθος ανερματίστων «αθέων», που τον ακολούθησαν, ασπάσθηκαν το ισλάμ. Κάποιοι από αυτούς συνόδευσαν τον Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο δύο δεκαετίες αργότερα. Ένας έφθασε να διευθύνει τεκέ δερβίσηδων λίγο έξω από τα Γρεβενά (Πηγή Pouqueville 1806). Σήμερα οι πιστοί «ανορθολογικά» στον Χριστό και στην ανάστασή του σφαγιάζονται στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική από τους δολοφόνους, που οργάνωσαν οι «άθεοι ορθολογιστές» της Δύσης. Μήπως η Δύση, δαιμονόπληκτη, έχει απολέσει την επαφή της με τη λογική, ώστε να μην αντιλαμβάνεται ότι διατρέχει άμεσο τον κίνδυνο να υποταγεί σε φανατικούς οπαδούς θρησκείας, που δεν σέβεται καμία από τις αξίες, των οποίων υπέρμαχος βαυκαλίζεται ότι είναι ο δυτικός άνθρωπος; Ή μήπως νομίζουν ότι ακόμη και αν υποταγούν, θα είναι εύκολο να ανατρέψουν την κατάσταση, όπως έπραξαν με τη φεουδαρχία και τον παπικό ολοκληρωτισμό, που τιμωρούσαν τους «άθεους» με τον δια πυράς θάνατο; Πόσοι τότε άντεξαν και δεν υπέκυψαν στις απαιτήσεις των ιεροεξεταστών; Πόσοι «άθεοι» σήμερα θα εμμείνουν στην πίστη τους κάτω από το φονικό μαχαίρι των τζιχαντιστών; 
Αμφιβάλλω, αν θα διακινδυνεύσουν κάτι λιγότερο σημαντικό από τη ζωή τους, όπως μια πανεπιστημιακή έδρα ή οικονομικό όφελος.
Καλό όμως είναι να σκεφθούμε σοβαρά: Πόσοι από μας, που σπεύδουμε να συμπάσχουμε με τον Χριστό, είμαστε πρόθυμοι να τον ακολουθήσουμε στη μαρτυρία και στο μαρτύριο; Η εκκοσμίκευση μας καθιστά περίγελως των «αθέων». Και φυσικά ο Χριστός δεν θέλει από μας να είμαστε τιμητές των διωκτών του. Όψονται εις ον εξεκέντησαν. Από μας ζητά την άρση του προσωπικού μας σταυρού, απειροελάχιστο τμήμα του οποίου είναι η νηστεία των τροφών.
           
 Έγραψα στην αρχή ότι αρκετοί «άθεοι» αναθεωρούν τις απόψεις τους, καθώς ο θάνατος τους προσεγγίζει.
 Αυτό πολέμιοι της Εκκλησίας το χρησιμοποιούν ως επιχείρημα για να βάλλουν εναντίον της τονίζοντας ότι προβάλλει τον θάνατο ως μέσο τρομοκράτησης των πιστών! 
Είναι θλιβερό να μην αντιλαμβάνονται ότι η Εκκλησία διασαλπίζει τον παιάνα της συντριβής του θανάτου με τον αναστάσιμο ύμνο:
                        «Χριστός ανέστη εκ νεκρών
                        Θανάτω θάνατον πατήσας
                        Και τοις εν τοις μνήμασι
                        Ζωήν χαρισάμενος

                                                                                    «ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου