Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Οι χώρες με το υψηλότερο δημόσιο χρέος στον κόσμο


Τα βλέμματα της διεθνούς οικονομικής κοινότητας στράφηκαν το προηγούμενο καλοκαίρι στην Ελλάδα, λόγω των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετώπιζε η χώρα μας στην αποπληρωμή του χρέους της. Παρά τα τεράστια ποσά δημοσίου χρέους, όμως, η χώρα μας δεν είναι αυτή με το
υψηλότερο δημόσιο χρέος στον κόσμο.

Η έρευνα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα είναι αποκαλυπτική σε ό,τι αφορά στα επίπεδα δημοσίου χρέους των χωρών σε όλον τον κόσμο, ως ποσοστό του ΑΕΠ τους.
Ελάτε να γνωρίσουμε τις 15 χώρες με το υψηλότερο δημόσιο χρέος στον κόσμο!

15. ΓΑΛΛΙΑ

Το ποσοστό του δημοσίου χρέους της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρωζώνη ανέρχεται στο 93,9%.

14. ΙΣΠΑΝΙΑ

Στο 93,9% ανέρχεται και το δημόσιο χρέος της ισπανικής οικονομίας, η οποία μαστίζεται από τα δυσθεώρητα ποσοστά ανεργίας-ιδίως στους νέους

13. ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ

Στο 95% διαμορφώνεται το ποσοστό του δημοσίου χρέους αυτού του νησιωτικού κράτους, η οικονομία του οποίου βασίζεται στις υπηρεσίες.

12. ΒΕΛΓΙΟ

Η «καρδιά» της Ευρώπης, το Βέλγιο, διαθέτει δημόσιο χρέος που ανέρχεται στο 99,8%. Διόλου τυχαίο που η χώρα αποκαλείται και «μεγάλος ασθενής της Ευρώπης».

11. ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Μπορεί να είναι μία από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο, είναι όμως και μία από τις πλέον χρεωμένες. Το δημόσιο χρέος της Σιγκαπούρης διαμορφώνεται στο 103,8%.

10. ΗΠΑ

Δεν είναι μυστικό πως η αμερικανική οικονομία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με το δημόσιο χρέος της, το οποίο ανέρχεται στο 104,5%.

9. ΜΠΟΥΤΑΝ

Η οικονομία αυτής της μικρής ασιατικής χώρας είναι στενά συνδεδεμένη με την γειτονική της Ινδία και το δημόσιο χρέος της διαμορφώνεται στο 110,7%.



8. ΚΥΠΡΟΣ

Στο 112% διαμορφώνεται το δημόσιο χρέος της Κύπρου, η οποία πρόσφατα βγήκε και επισήμως από το μνημόνιο.



7. ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Άλλη μία χώρα που εντάχθηκε σε πρόγραμμα διάσωσης. Το δημόσιο χρέος της Ιρλανδίας ανέρχεται στο 122,8%.

6. ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η χώρα του ευρωπαϊκού νότου που αντιμετωπίζει προβλήματα εφάμιλλα με αυτά της Ελλάδας και της Ισπανίας έχει δημόσιο χρέος που διαμορφώνεται στο 128,8%.



5. ΙΤΑΛΙΑ

Το χρέος της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρωζώνη διαμορφώνεται στο 132,5%.

4. ΤΖΑΜΑΙΚΑ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το ΔΝΤ για την Τζαμάικα, το χρέος της οποίας ανέρχεται στο 138,9%. Η διαφθορά, η εκτεταμένη εγκληματικότητα και η υψηλή ανεργία υπονομεύουν τις προσπάθειες της χώρας για ανάπτυξη.

3. ΛΙΒΑΝΟΣ

Η χώρα ήταν για χρόνια δημοφιλής τουριστικός προορισμός, όμως μετά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή έχει αλλάξει την εικόνα της χώρας και το δημόσιο χρέος της ανέρχεται στο 139,7%.




2. ΕΛΛΑΔΑ

Το δημόσιο χρέος της χώρας μας διαμορφώνεται στο 173,8% .




1. ΙΑΠΩΝΙΑ

Η χώρα με το υψηλότερο δημόσιο χρέος στον κόσμο είναι η Ιαπωνία. Το δημόσιο χρέος της ανέρχεται στο 243,2% με την ανάπτυξη να επιβραδύνεται περαιτέρω και τα μέτρα της κυβέρνησης για τόνωση της οικονομίας να μην φέρνουν αποτέλεσμα.

απο το   fortunegreece.com









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου