Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Προήδρευε παράνομα στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ επί 9 χρόνια και τον τιμώρησαν με... επίπληξη; Πάλι καλά που δεν του έδωσαν και βραβείο!!!


Σοβαρό ζήτημα νομιμότητας για τις αποφάσεις της Επιτροπής Εφέσων της ΕΠΟ προκύπτει μετά την ποινή που επιβλήθηκε στον -πειθαρχικά ένοχο- αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Νίκο Λεοντή, ο οποίος προήδρευε στην Εφέσεων επί 14 χρόνια!

Ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Νίκος Λεοντής, τιμωρήθηκε με την ποινή της επίπληξης από το
Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣτΕ, μετά την πειθαρχική δίωξη που είχε διατάξει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος. Μάλιστα, τρία μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου ψήφισαν να του επιβληθεί πρόστιμο και τέσσερα να τιμωρηθεί με επίπληξη.

Ο κ.Λεοντής, επικεφαλής των Επιθεωρητών του Αρείου Πάγου, προήδρευε στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ συνολικά για 14 χρόνια, για τα τελευταία 9 από τα οποία δεν ήταν ενήμερος ο Άρειος Πάγος.
 Κι όλα αυτά ενώ ο κανονισμός προβλέπει ότι η θητεία του δικαστή της ΕΠΟ μπορεί να διαρκεί μόνο δύο χρόνια και πως μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις μπορεί να ανανεωθεί εφόσον αυτό είναι εν γνώσει του Αρείου Πάγου!

Ο κ. Λεοντής φέρεται να ανανέωνε μονομερώς -και φυσικά καταστρατηγώντας τον σχετικό κανονισμό- τη σύμβασή του με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία!

Μετά από όλα αυτά προκύπτει προφανώς ζήτημα νομιμότητας και των αποφάσεων που λάμβανε όλα αυτά τα χρόνια η Επιτροπή Εφέσεων, εφόσον ο πρόεδρός της κατείχε παράτυπα τη θέση. Και μιλάμε για έναν πρόεδρο που κλήθηκε να χειριστεί μια τεράστια υπόθεση, όπως το «καυτό» σκάνδαλο «Koriopolis», αλλά και εμφανίστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης των πέντε αθλητικών δικαστών που διώκονται κακουργηματικά για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης»!

Το αξιοπερίεργο είναι ότι  ο Νίκος Λεοντής παραμένει πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου των Δικαστών (ως επικεφαλής των Επιθεωρητών του Αρείου Πάγου και υπεύθυνος για τους πειθαρχικούς ελέγχους), παρότι ο ίδιος τιμωρήθηκε με επίπληξη ως πειθαρχικά ένοχος...

απο το metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου