Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Η Γερμανία θέλει πίσω τον χρυσό της - Τι μπορεί να σημαίνει αυτό


Τον Οκτώβριο του 2015 τα αποθέματα άγγιξαν τους 3.384 τόνους, αξίας 120 δισ. ευρώ

Την πλήρη επιστροφή των αποθεμάτων χρυσού που διαθέτει η Γερμανία στη
Φρανκφούρτη έως το 2020 επιδιώκει η Bundesbank, όπως ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της, Γενς Βάιντμαν.

Μέχρι στιγμής έχουν επιστρέψει στα ταμεία της Bundesbank 366 τόνοι χρυσού, αξίας 11,5 δισ. ευρώ, ενώ «παραμένουν προς επιστροφή 1.400 τόνοι ή το 41,5% των αποθεμάτων χρυσού της Γερμανίας», σύμφωνα με τον κ. Βάιντμαν.

Τον Οκτώβριο τα γερμανικά αποθέματα χρυσού έφθασαν στους 3.384 τόνους, με την αξία τους να αποτιμάται στα 120 δισ. ευρώ, όντας τα δεύτερα μεγαλύτερα μετά από αυτά των ΗΠΑ.

Μέρος των αποθεμάτων χρυσού της Γερμανίας θα παραμείνουν σε Ν. Υόρκη και Λονδίνο, δύο πόλεις οι οποίες εκτός του ότι είναι εξίσου ασφαλείς – για τη φύλαξη του χρυσού – με τη Γερμανία, σε αυτές υπάρχει και η δυνατότητα άμεσης ρευστοποίησης σε περίπτωση που αυτό καταστεί αναγκαίο, προσέθεσε ο Γερμανός τραπεζίτης.
Η Bundesbank έχει δεχθεί κριτική για την επιλογή της να «παρκάρει» τα αποθέματα χρυσού εκτός Γερμανίας.

Οι Γερμανοί λέγεται ότι βλέπουν τον χρυσό ως δικλίδα ασφαλείας σε μία πιθανή επερχόμενη κρίση και η απότομη ζήτηση χρυσού θα μπορούσε να αποτελέσει ένα χαρακτηριστικό κριτήριο (που πάει η οικονομία).

Στην προσπάθεια μεταφοράς του γερμανικού χρυσού από τη Νέα Υόρκη στη Γερμανία η Bundesbank συνάντησε προσχώματα από τους Αμερικανούς όταν Γερμανοί εμπειρογνώμονες θέλησαν να κάνουν αυτοψία στα γερμανικά αποθέματα χρυσού.
Δεν έχουν δώσει τις δημοσιευμένες λίστες με τους αριθμούς των ράβδων χρυσού, "ακόμα και αν η Fed δημοσιοποιεί την συγκεκριμένη λίστα για τον δικό της χρυσό", αναφέρει ο Peter Boehringer, ο οποίος ξεκίνησε την καμπάνια επιστροφής του χρυσού στην Γερμανία.

απο το  newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου