Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016

Ανώτατο Συμβούλιο Εποικισμού - Άλλος ένας θεσμός της Οθωμανικής Κατοχής ξεφύτρωσε σήμερα στη χώρα


Την δημιουργία ακόμη 30.000 θέσεων φιλοξενίας για πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, με στόχο να...
έχουν ετοιμαστεί το αργότερο μέσα σε 20 ημέρες...
Όπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Κυρίτσης, παρουσιάζοντας τις
αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου για την διαχείριση του Προσφυγικού και του Μεταναστευτικού, οι θέσεις θα αρχίσουν να ετοιμάζονται με εξαιρετικά εντατικό ρυθμό από την Δευτέρα, με βασικό στόχο να μετακινηθούν σε αυτές τις θέσεις οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες της Ειδομένης.

Είπε ακόμα πως την Τετάρτη θα κατατεθεί νομοσχέδιο για τη διευθέτηση νομικών ζητημάτων που απορρέουν από τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και προανήγγειλε τη δημιουργία εποπτικού οργάνου που θα συντονίζει όλες τις υφιστάμενες δομές για το προσφυγικό. Υπεύθυνος για τον επιτελικό συντονισμό, αναλαμβάνει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Άμυνας Γιάννης Σταφύλης.

Παράλληλα ενισχύεται το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Σε πρώτη φάση, είπε ο κ. Κυρίτσης, αναβαθμίζεται η υπηρεσία πρώτης υποδοχής σε Γενική Γραμματεία. «Συζητήσαμε την πρόσληψη εποχικού προσωπικού για τη στελέχωση της γραμματείας», επεσήμανε.

Πληροφορίες από TRIBUNE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου