Επιφωνήματα έκπληξης προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν από την Αττάλεια της Τουρκίας μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου του G20.

Ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται πως είπε χαρακτηριστικά ότι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους χρηματοδοτούνται από 40 χώρες, μεταξύ των οποίων και κάποιες που, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ανήκουν στο G20, επικαλούμενος μάλιστα πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Στη συνέχεια ο κ. Πούτιν υπογράμμισε τη σημασία του τερματισμού του παράνομου εμπορίου πετρελαίου, από το οποίο το Ισλαμικό Κράτος αποκομίζει τεράστια έσοδα.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι «δεν είναι η κατάλληλη ώρα για να μετρήσουμε ποια χώρα είναι πιο αποτελεσματική στη μάχη εναντίον του ISIS», καθώς είναι επείγουσα ανάγκη η ένωση των διεθνών δυνάμεων εναντίον της τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης.

Ακόμη, ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε την πρόθεση της Ρωσίας να στηρίξει τους Σύρους αντάρτες, προκειμένου να ενισχυθεί το μέτωπο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Βέβαια, διευκρίνισε ότι μια τέτοια εξέλιξη προϋποθέτει την ύπαρξη μίας πολιτικής συμφωνίας.
«Χρειαζόμαστε την πραγματική υποστήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ, της Σαουδικής Αραβίας, της Τουρκίας και του Ιράν» κατέληξε ο Πούτιν.

απο το  Sofokleousin.gr