Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015

Σαρωτικές αλλαγές: Αποδείξεις τέλος - Το πλαστικό χρήμα θα κυριαρχήσει

Σαρωτικές αλλαγές στο μέτωπο της φορολογίας έρχονται με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της τόνωσης των δημοσίων εσόδων, ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης στον ΑΝΤ1, ήδη το επιτελείο έχει πιάσει
μολύβι και χαρτί και ετοιμάζει μεγάλες αλλαγές με επίκεντρο τη χρήση πλαστικού χρήματος.

«Πρέπει να εισάγουμε στην Ελλάδα τη χρήση του πλαστικού χρήματος και για λόγους φοροδιαφυγής και για λόγους οικονομίας και για λόγους εξυπηρέτησης του πολίτη» είπε ο κ. Αλεξιάδης.
 Σύμφωνα με τον ίδιο, θα χτίζεται αφορολόγητο μόνο με τη χρήση πλαστικού χρήματος (πιστωτική η χρεωστική κάρτα) ή τραπεζικών συναλλαγών ενώ οι ιατρικές δαπάνες θα αναγνωρίζονται μόνο εάν έχουν γίνει με χρήση κάρτας.

Ο κ. Αλεξιάδης αποκάλυψε παράλληλα πως το υπουργείο προσανατολίζεται στο να κάνει υποχρεωτική την αποδοχή πληρωμής με κάρτα στους γιατρούς: «Κατάφεραν με ευκολία να ενταχθούν στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, δεν νομίζω να δυσκολευτούν ενταχθούν και στο σύστημα της ηλεκτρονικής πληρωμής».
Στο πλαίσιο αυτό, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές και όσον αφορά την προμήθεια των τραπεζών που ανέρχεται στο 2% και «είναι πολύ μεγάλη».
Όσον αφορά τις αποδείξεις, διευκρίνισε ότι για φέτος τις μαζεύουμε κανονικά ενώ «θα δούμε τι θα ισχύσει για το 2016».

Τι είπε για το νέο φορολογικό και το αφορολόγητο

«Δεν θα έχουμε επιβάρυνση μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων με το νέο φορολογικό» ξεκαθάρισε ο κ. Αλεξιάδης, ο οποίος υποστήριξε ότι οι κλίμακες για το φορολογικό θα καθοριστούν μέσα στις επόμενες ημέρες.
«Ένα εισόδημα 12.000 ευρώ με το οποίο που ίσως ζει μια οικογένεια δεν είναι μεγάλο.
Θα έχουμε αλλαγές που θα ρίχνουν το βάρος στα υψηλά εισοδήματα» υπογράμμισε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, ο οποίος είπε ότι δεν έχει νόημα να προστίθενται νέοι φόροι αλλά να αυξηθεί η εισπραξιμότητα.

Ελαφρυντικά μέτρα για τα νησιά που καταργείται η έκπτωση ΦΠΑ
Ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε και στα 6 νησιά του Αιγάιου στα οποία καταργείται η εξίσωση του ΦΠΑ, λέγοντας ότι «θα προσπαθήσουμε να καθορίσουμε κάποια ελαφρυντικά μέτρα για αυτά τα νησιά».

 Sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου