Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Ό,τι έσπειραν θερίζουν ορισμένα κανάλια!..


Λησμόνησαν φαίνεται ορισμένοι καναλάρχες και παραγωγοί τι κακό δημιούργησαν τουλάχιστον στη γενιά των ανθρώπων που γεννήθηκαν στα χρόνια της δικής τους τηλεοπτικής λειτουργίας, καταστρέφοντας την ελληνική γλώσσα, προβάλλοντας αμφιλεγόμενα πρότυπα και δημιουργώντας ανθρώπους οι οποίοι επί χρόνια θεοποίησαν την ανθρώπινη σάρκα και συνήθισαν τους τηλεθεατές να
βλέπουν στις οθόνες τους ανθρώπους … από τη μέση και κάτω! 

Φαίνεται ότι ορισμένοι έπασχαν από τηλεοπτικό ίκτερο κι επειδή έβλεπαν τον κόσμο κίτρινο, νόμιζαν ότι όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο είναι κίτρινοι!..

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ με ιδιαίτερο και εξαιρετικό ενδιαφέρον τις αντιδράσεις ορισμένων «μεγάλων καναλιών» μετά την δημοσιοποίηση του σχεδίου νόμου προς διαβούλευση, που μπορεί κανείς να το βρει στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.opengov.gr/ypep/?p=298 .

Και μιλάμε ασφαλώς για το νομοσχέδιο που φέρει τον τίτλο: «Αδειοδότηση παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης - Ίδρυση συνδεδεμένης εταιρίας παρ.4 άρθρου 1 του Ν. 4324/2015 (ΦΕΚ Α’ 44/2015) - Ρύθμιση θεμάτων Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ), τροποποίηση διατάξεων Ν. 4070/2012 (ΦΕΚ Α΄ 82/2012) και άλλες διατάξεις».

«Με τις διατάξεις του παραπάνω σχεδίου νόμου –σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση- επιδιώκεται η ρύθμιση της διαδικασίας αδειοδότησης των παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας, προκειμένου να διασφαλίζεται, όπως σε κάθε κράτος δικαίου αρμόζει, η νομιμότητα της λειτουργίας των επιχειρήσεων αυτών κατά την ολοκλήρωση της μετάβασης στην ψηφιακή εποχή της τηλεόρασης.

Παράλληλα με την αδειοδότηση θα διασφαλισθούν η πολυφωνία, η αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, η ενίσχυση της κοινωνικής αποστολής της τηλεόρασης και η ενίσχυση της πολιτιστικής ανάπτυξης της χώρας, με γνώμονα το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία του πολίτη κατ’ επιταγή του άρθρου 15 του Συντάγματος.

Επίσης με το παραπάνω σχέδιο νόμου επιτυγχάνεται μια ουσιαστική παρέμβαση στον χώρο των ψηφιακών δικτύων και τηλεπικοινωνιών με στόχο αφενός μεν την διασφάλιση της παροχής δικτύου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής στο σύνολο της επικράτειας, αφετέρου δε την διασφάλιση των ρυθμιστικών συνθηκών εκείνων που είναι απαραίτητες προκειμένου να λειτουργήσει με τον πλέον διαφανή, αποδοτικό και αποτελεσματικό τρόπο η αγορά τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα.

Το σχέδιο νόμου διαρθρώνεται σε τέσσερα κεφάλαια, που έχουν διαφορετική ρυθμιστική στόχευση, αλλά εξυπηρετούν την ίδια πολιτική προστασίας του δημοσίου συμφέροντος, διαφάνειας στη λειτουργία της αγοράς και διασφάλιση της παροχής βασικών υπηρεσιών στο σύνολο της επικράτειας χωρίς αποκλεισμούς. (…)».

Αυτά εν ολίγοις. Διότι εκείνο που κάνει τον γράφοντα να εκπλήσσεται είναι η αντίδραση των λεγομένων «μεγάλων καναλαρχών» οι οποίοι, προκειμένου να εκβιάσουν την κυβέρνηση, ώστε να μη χάσουν τα πλουσιοπάροχα προνόμιά τους, χρησιμοποιούν ως ασπίδα προστασίας τους ίδιους τους εργαζόμενους, που δεν φταίνε σε τίποτε με τις απολύσεις που υφίστανται, το γερό ψαλίδι στις αποδοχές, τις συγχωνεύσεις τμημάτων και τόσα άλλα. 
Ποιος δεν αισθάνθηκε άσχημα, άραγε, βλέποντας για παράδειγμα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αντέννα με την εξαίρετη δημοσιογράφο Μαρία Χούκλη να σιωπά;

Η εφημερίδα «Αυγή» γράφει σήμερα μεταξύ άλλων και το εξής:

«Η αλήθεια είναι ότι εκδότες και καναλάρχες προχωρούν σε μειώσεις μισθών (Star, Alpha), απολύσεις και διάλυση των εργασιακών σχέσεων, που δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τις απειλές προς την κυβέρνηση ενόψει του σχεδίου νόμου για την τηλεοπτική αδειοδότηση και λειτουργία. Ήδη πέντε μήνες πριν, από τον περασμένο Μάρτιο, είχε γίνει γνωστός σχεδιασμός του ΑΝΤ-1 για ευρείας κλίμακας περικοπές προσωπικού, που θα έφταναν έως και τα 160 άτομα, με στόχο, όπως γραφόταν τότε, τη μείωση των δαπανών του Ομίλου κατά 25% - 30%. 
Το πλαίσιο του στόχου αυτού, σύμφωνα με δημοσιεύματα του περασμένου Μαρτίου 2015, περιελάμβανε ενοποιήσεις διευθύνσεων και τμημάτων (Επικοινωνίας, Δημοσίων Σχέσεων, Μάρκετινγκ και Δημιουργικού), αλλά και συρρίκνωση άλλων, ενώ στον ίδιο σχεδιασμό είχε ενταχθεί και η απόλυση μεγαλοστελεχών του σταθμού, επικεφαλής των υπό συγχώνευση τμημάτων (διευθύντρια Επικοινωνίας Κ. Γκαγκάκη, διευθυντής Δημιουργικού Γιάννης Δριμυλής κ.ά.). 
Οι απολύσεις ήταν προδιαγεγραμμένες…».

Λησμόνησαν φαίνεται ορισμένοι καναλάρχες και παραγωγοί τι κακό δημιούργησαν τουλάχιστον στη γενιά των ανθρώπων που γεννήθηκαν στα χρόνια της δικής τους τηλεοπτικής λειτουργίας, καταστρέφοντας την ελληνική γλώσσα, προβάλλοντας αμφιλεγόμενα πρότυπα και δημιουργώντας ανθρώπους οι οποίοι επί χρόνια θεοποίησαν την ανθρώπινη σάρκα και συνήθισαν τους τηλεθεατές να βλέπουν στις οθόνες τους ανθρώπους … από τη μέση και κάτω! Φαίνεται ότι ορισμένοι έπασχαν από τηλεοπτικό ίκτερο κι επειδή έβλεπαν τον κόσμο κίτρινο, νόμιζαν ότι όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο είναι κίτρινοι!..

Παρά ταύτα, οι σημερινοί «μεγάλοι καναλάρχες» θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η παρέμβαση της Πολιτείας δεν γίνεται μόνον για το καλό των Ελλήνων τηλεθεατών, αλλά και για το δικό τους συμφέρον, αφού η Ελληνική Πολιτεία, διά της παραπάνω νομοθετικής ρύθμισης, αποσκοπεί στα εξής:
- Στη νομιμότητα της λειτουργίας των παρόχων περιεχόμενου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης
- Στη διασφάλιση της πολυφωνίας
- Στην ανάπτυξη υγιούς ανταγωνισμού και στη δραστηριοποίηση υγιών οικονομικά επιχειρήσεων στο χώρο των Μ.Μ.Ε.
- Στην απλούστευση και επιτάχυνση της διαδικασίας της αδειοδότησης.
- Στην παροχή ποιοτικών τηλεοπτικών υπηρεσιών.

Εάν όλα αυτά για ορισμένους καναλάρχες δεν αποτελούν μια ορθή παρέμβαση της Ελληνικής Πολιτείας για να διασφαλιστεί η υγιής ανταγωνισμός και μια ποιοτική αναβάθμιση του τρόπου τηλεοπτικής λειτουργίας των καναλιών, τότε, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας, «κάποιο λάκκο έχει η φάβα». 
Έτσι κι αλλιώς ορισμένα κανάλια είχαν στρώσει από μόνα τους το δρόμο για να φτάσουν εκεί που είναι σήμερα! «Ό,τι έσπειραν θερίζουν», που λέει πάλι ο λαός μας!..

Με σεβασμό και τιμή
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ

απο το  sakketosaggelos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου