του Κώστα Στούπα

Πέντε χρόνια μετά τη χρεοκοπία και αισίως στο τρίτο μνημόνιο  και ενώ οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων έχουν ανατραπεί και αναμένεται να επιδεινωθούν περισσότερο για ακόμη περισσότερους, άλλη μια κυβέρνηση εμφανίζει σαν επιτυχία την αποκλειστική πώληση των Μη Συνταγογραφούμενων από τα φαρμακεία.

Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο, ο εκάστοτε πρωθυπουργός, ο κ. Σόιμπλε ή ο κ. Λουράντος με τον
κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη το συνδικαλιστή των εφοριακών που η κυβέρνηση έκανε υπουργό;

Ας μην κοροϊδευόμαστε, την Ελλάδα την κυβερνούν οι συνδικαλιστές των συντεχνιών και των πελατών του δημοσίου και της κομματοκρατίας.

Κανείς δεν προβληματίζεται πόσοι από μια κοινωνία με 1,5 εκατ. ανέργους, οι οποίοι σε λίγους μήνες μπορεί να ξεπεράσουν τα 2 ή 2,5 εκατ. λόγω των συνεπειών των capital controls, θα μπορούν να αγοράζουν βρεφικά γάλατα και καραμέλες για το βήχα από τα φαρμακεία, κατά 15-20% ακριβότερα.
Οι μικρομαγαζάτορες και οι υπάλληλοι των εμπορικών πανηγυρίζουν γιατί κανείς δεν θα μπορεί να ανοίγει τις Κυριακές και να τους πάρει τη δουλειά, παραβλέποντας πως οι μισές επιχειρήσεις δεν ανοίγουν ούτε τις καθημερινές γιατί έχουν κατεβάσει ρολά και οι άλλες μισές απ’ όσες έχουν μείνει θα κατεβάσουν ρολά προσεχώς...
Η Ελλάδα ξοδεύει κάθε χρόνο για εισαγωγές τροφίμων και καύσιμων περί τα 15-20 δισ. ευρώ. Με τους περιορισμούς που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή, το ετήσιο όριο των εισαγωγών που μπορούν να γίνουν μόλις ξεπερνά τα 6 δισ. ευρώ.

Είναι φανερό πως σε λίγες εβδομάδες, μόλις τελειώσουν τα στοκ, όχι μη συνταγογραφούμενα δεν θα εισάγονται για να πωλούνται αποκλειστικά από τα φαρμακεία κατά 15-20% ακριβότερα, αλλά ούτε  πολλά από τα βασικά είδη. 

Κι όμως υπάρχουν πολιτικοί, συνδικαλιστές και συντεχνίες που αλληλοσυγχαίρονται για επιτυχίες όπως η αποκλειστική πώληση ΜΗΣΥΦΑ(Μη Συνταγογραφούμενων από τα φαρμακεία) που δεν θα μπορούν να εισαχθούν από τα φαρμακεία και η διατήρηση της Κυριακάτικης αργίας για τα εμπορικά που δεν θα έχουν προϊόντα και πελάτες και τις επόμενες μέρες της εβδομάδας.

Είναι φανερή η νιρβάνα στην οποία συνεχίζει να νεφελοβατεί η ελληνική κοινωνία και οι ηγεσίες της για 5 χρόνια μετά τη χρεοκοπία της.
Κατά τη ρήση του Χαριλάου Τρικούπη: "η Ελλάς προώρισται να ζήση και θα ζήση" είναι φανερό πως η Ελλάδα προορίζεται για να συντριβεί και θα συντριβεί...
Αυτό που έγινε φανερό αυτά τα τελευταία χρόνια της χρεοκοπίας είναι πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να αλλάξει αν πρώτα δεν συντριβεί ολοσχερώς. Ακόμη και τότε αποτελεί ζητούμενο και ερωτηματικό προς ποια κατεύθυνση θα αλλάξει...
Το μέγεθος της ανεπάρκειας της κοινής λογικής στη χώρα μαρτυράει η ανεπάρκεια της ηγεσίας τόσο της νυν όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

"Πιστεύαμε πως αν απειλούσαμε με έξοδο, οι Ευρωπαίοι θα τρόμαζαν. 
Προς έκπληξή μας ο κ. Σόιμπλε, πρότεινε αν θέλαμε να βγούμε από το Ευρώ, να μας βοηθήσει κιόλας..." είπε μεταξύ ο άλλων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γ. Δραγασάκης στην ΕΡΤ προχθές.

Η εθνική στρατηγική ανασυγκρότησης της χώρας μετά από πέντε χρόνια χρεοκοπίας και δυο μνημόνια συνίστατο σε μια "μπλόφα" μερικών αργόσχολων "επαναστατών" με στόχο την εκβίαση για την αποκομιδή οφελών προς διανομή σε ένα παρασιτικό πελατειακό σύστημα.  

Η ίδια τακτική δηλ. που ακολουθούν οι κρατικοδίαιτες συνδικαλιστικές συμμορίες στο εσωτερικό της χώρας για δεκαετίες. 
Θα μπορούσε ο κ. Τσίπρας και η παρέα του να έχουν κάποιο άλλο σχέδιο;

απο το Capital.gr