Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Εθισμένοι στα smartphones: 6 στους 10 κοιμούνται με το κινητό τους!

Ολοένα και εντονότερος φαίνεται ότι γίνεται ο εθισμός μας στα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, σύμφωνα με νέα μελέτη που διεξήχθη σε δείγμα 7.000 ανθρώπων σε επτά χώρες και δημοσιεύτηκε από την εταιρεία Motorola.

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ενδεικτικά και απογοητευτικά:
  • Έξι στους 10 κατόχους smartphone παραδέχονται ότι κοιμούνται με το τηλέφωνό τους ανά χείρας. Μάλιστα, το ποσοστό αυτό εκτοξεύεται στην Ινδία (74%) και στην Κίνα (70%).
  • Περισσότεροι από ένας στους δύο (57%) το παίρνουν μαζί τους στην τουαλέτα με την Κίνα και τη Βραζιλία να σπάνε κάθε ρεκόρ σε αυτήν την κατηγορία.
  • Ένας στους δέκα το χρησιμοποιεί ακόμα και στο ντους
  • Το 54% παραδέχεται ότι θα έσωζε πρώτα το smartphone από τις φλόγες παρά τη γάτα του στην περίπτωση πυρκαγιάς.
  • Το 20% δηλώνει ότι θα ήταν έτοιμο να αρνηθεί το ενδεχόμενο μιας σεξουαλικής συνεύρεσης κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, παρά το τηλέφωνό του.
  • Το 40% εκμυστηρεύεται στο τηλέφωνό του μυστικά που ούτε οι καλύτεροι φίλοι του γνωρίζουν.
Ωστόσο, το πάθος των συμμετεχόντων για τα κινητά τους τηλέφωνα φαίνεται ότι δεν τους «γεμίζει» αρκετά. Μόλις το 39% δηλώνει «ευτυχισμένο» με το smartphone του, ενώ το 79% εκνευρίζεται όταν το κινητό το διακόπτει σε κακή στιγμή.

Την έρευνα διενήργησε τηλεφωνικά το KRC Research σε δείγμα 7.112 κατόχων τηλεφώνων στις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Βραζιλία, το Μεξικό, την Κίνα, την Ισπανία και την Ινδία.

Δημοσιεύτηκε από τη Motorola με αφορμή την παρουσίαση των δύο νέων βελτιωμένων εκδοχών του δημοφιλούς μοντέλου της Moto X, που θα πωλούνται σε τιμή χαμηλότερη κατά εκατοντάδες δολάρια σε σύγκριση με τα άλλα της μοντέλα, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου