Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

O Nάρκισσος των 40 δις ευρώ και ο Σόρος


του Αθαν.Χ. Παπανδρόπουλου*

Είναι πλέον προφανές ότι ο Γ.Βαρουφάκης προσπάθησε να εξαπατήσει τον Αλέξη Τσίπρα και τους Ευρωπαίους εταίρους-δανειστές, αλλά και τον … Τζορτζ Σόρος, που τελικά τον απέλυσε!
 Και τώρα ετοιμάζεται να γίνει η σημαία του «κόμματος της δραχμής», με περιουσία
πάνω από 160 δισεκατ. ευρώ έτοιμα να εξαγοράσουν τα πάντα στην Ελλάδα
               
 Όταν έχω απέναντί μου επηρμένους ανθρώπους, που δεν μπορούν και δεν θέλουν να ακούσουν γιατί προφανώς είναι παντογνώστες, η καχυποψία μου για τα άτομα αυτά κτυπάει ταβάνι. Και ο Γ.Βαρουφάκης είναι ένας από αυτούς.

Νάρκισσος και αριβίστας, που δεν κρύβει τον εξυπνακισμό του, αισθάνεται βαθειά απέχθεια για τον διάλογο και δεν μπορεί να κρύψει την περιφρόνησή του για κάθε άτομο που θα ήθελε να αντισταθεί στις επιδιώξεις του. Αποδεικνύεται δε το μοιραίο άτομο για την Ελλάδα, έχοντας προκαλέσει στην ελληνική οικονομία ζημιά 40 δισεκατομμυρίων ευρώ –ποσό που αντιπροσωπεύει το 15% του συνολικού χρέους της χώρας.
Παρά τρίχα δε, να πετύχει και ένα πραξικόπημα που σχεδίαζε με σκοπό να βγάλει την Ελλάδα από την ευρωζώνη και να φέρει πίσω την δραχμή.
Με τον τρόπο αυτόν, φίλοι του λαμόγια που έχουν αποθηκεύσει σε ξένες τράπεζες περί τα 160 δισεκατ. ευρώ, θα μπορούσαν, με υποτιμημένες δραχμές, να αγοράσουν ολόκληρη την χώρα και, κυρίως, να εγκαταστήσουν ένα βαλκανικού τύπου αυταρχικό καθεστώς, στο οποίο πρώτα βιολιά, πέρα από τον Βαρουφάκη, θα ήσαν ο Κώστας Λαπαβίτσας και η παρέα του Παν. Λαφαζάνη.

Όπως μάς είπαν από το περιβάλλον του δισεκατομμυριούχου χρηματιστή Τζορτζ Σόρος, στο σχέδιο της παρέας της δραχμής ήταν και η δημιουργία εμφυλιοπολεμικού κλίματος, δήθεν για να εκβιαστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και να αρχίσει να ρίχνει τα τσουβάλια λεφτά στα λαμόγια.

Τα σχέδια αυτά δεν τα φέρνουμε εμείς στο προσκήνιο.
Αντιθέτως, εμμέσως πλην σαφώς, τα έχει αποκαλύψει ο ίδιος ο Γ.Βαρουφάκης.
 Τα πασπαλίζει δε και με τις σχετικές θεωρητικές φιοριτούρες για να τα κάνει πιο εύπεπτα. Είναι τόση η περιφρόνησή του προς τον λαό, που θεωρεί ότι οι άλλοι είναι έτοιμοι να χάψουν όλες τις μπαρούφες που λέει.

Ατυχώς όμως για τον Γ.Βαρουφάκη, τα «μεγαλεπήβολα» σχέδιά του έγιναν αντιληπτά τόσον από τους Ευρωπαίους συνομιλητές του, τους οποίους σκόπιμα και με θράσος προκαλούσε, όσο και από τον Τζορτζ Σόρος, τον οποίο ο Έλληνας πρώην υπουργός Οικονομίας προφανώς προσπάθησε δια πλαγίας οδού να εμπλέξει στα σχέδιά του.

Κάνουμε δε την εκτίμηση ότι στο σημείο αυτό ο Γ.Βαρουφάκης την πάτησε, από αλαζονεία και υπερβολικό ναρκισσισμό.
Στο πώς και γιατί την πάτησε, ωστόσο, θα επανέλθουμε.
Απλώς επισημαίνουμε ότι ο Γ.Βαρουφάκης έδινε την «μάχη της δραχμής» γνωρίζοντας πολύ καλά ότι κάποιες χώρες της Ένωσης, ιδιαίτερα η Γαλλία, προσπαθούσαν να εντοπίσουν πού βρίσκεται το βρώμικο ελληνικό χρήμα, σε ποιους λογαριασμούς και με ποιους δικαιούχους.

*Ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος, γόνος επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής οικογένειας των Πατρών (Νεολόγος Πατρών, 1879-1973), γεννήθηκε στο Ψυχικό το 1941 και φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια δημοσιογραφικής καρριέρας.
Οικονομολόγος και ειδικός σε θέματα επικοινωνίας, έχει τιμηθεί με 42 δημοσιογραφικά βραβεία και είναι Ιππότης της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας.
 Εργάστηκε 30 χρόνια στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και σε άλλα έντυπα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και συνεργάστηκε με γνωστές εφημερίδες και εξειδικευμένα περιοδικά.
Σήμερα αρθρογραφεί στις εφημερίδες Εστία, Ναυτεμπορική και είναι σύμβουλος στο περιοδικό Μάνατζερ της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Επίσης, παρουσιάζει την εκπομπή «Δρόμοι της Ανάπτυξης» στο οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι Sbc.
Επισης διαδικτυακα,αρθρογραφει στο Εuro2day.gr,στο EBR και στο αγγλοφωνο European Business Review.
Είναι επίτιμος διεθνής πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και διοικητικός πρόεδρος του ελληνικού τμήματός της, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και χρημάτισε επί εξαετία πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου.
Από το 2002 είναι μέλος της Γερουσίας για την Ένωση της Ευρώπης, από την οποία και τιμήθηκε για τα άρθρα του περί ομοσπονδιακής Ευρώπης.

ath.papandropoulos@euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου