Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Guardian: 10 πράγματα που οι Έλληνες κάνουν πια με δυσκολία


Στις δυσκολίες που έχει προκαλέσει στην καθημερινή ζωή η οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα αναφέρεται η βρετανική εφημερίδα Guardian, σημειώνοντας πως επηρεάζει τα πάντα, από την πληρωμή των ενοικίων μέχρι τους περιορισμούς που έχουν προκύψει στα αγαθά που οι πολίτες μπορούν να αγοράσουν.
 Οι κλειστές τράπεζες και τα capital controls έχουν προκαλέσει έμφραγμα στην
αγορά πυροδοτώντας χιονοστιβάδα προβλημάτων.

Ο τζίρος των επιχειρήσεων - εκτός των σούπερ μάρκετ και των βενζινάδικων - έχει μειωθεί σε επίπεδα μηδενικά σε πολλές περιπτώσεις, ενώ μικρομεσαίες, αλλά και μεγαλύτερες επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με τεράστια προβλήματα.
Από τα βασικότερα προβλήματα που έχουν προκύψει είναι η τροφοδοσία καυσίμων των φορτηγών μεταφοράς, λόγω απαίτησης πληρωμής σε μετρητά.
 
Παράλληλα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αδυναμίας πληρωμών εισφορών υπέρ δημοσίου (ΙΚΑ, ΦΠΑ, κτλ), ακύρωση παραγγελιών, λόγω μεγάλης δυσλειτουργίας στη διαχείριση των αντικαταβολών, σύγχυση με τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες στα πρατήρια καυσίμων.
 
Ισυχρό πλήγμα έχει δεχτεί και η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, ο τουρισμός, καθώς οι ακυρώσεις κρατήσεων στα ξενοδοχεία κινδυνεύει να λάβει διαστάσεις επιδημίας.
 Επίσης, τα ΚΤΕΛ Αττικής προχωρούν σε περικοπές δρομολογίων λόγω έλλειψης ρευστότητας για αγορά καυσίμων ενώ στις αερομεταφορές η Ryanair δεν δέχεται τις πιστωτικές των Ελλήνων.
Οι Έλληνες καταναλωτές συγκεντρώνουν αγαθά όπως καφές, ρύζι, όσπρια, μπαταρίες και σαπούνι. Αυγά και κρέας είναι πιο δύσκολο να αγοραστούν, σύμφωνα με αναφορές.
απο το

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου