Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

"Στα σχοινιά" η FIFA απο τη Διεθνή Διαφάνεια


Μια «ανεξάρτητη επιτροπή», πρέπει να είναι εκείνη που θα τερματίσει την «κουλτούρα της διαφθοράς» , που μαστίζει τη FIFA, η οποία βρίσκεται βυθισμένη σε ένα μεγάλο σκάνδαλο, δήλωσε επικεφαλής της ανεξάρτητης επιτροπής διεθνούς διαφάνειας. «Η FIFA έχει δεχθεί την κόκκινη κάρτα αρκετές φορές και δεν μπόρεσε πάντα να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που χρειαζόταν», είπε ο Κόμπους Στιούαρντ, διευθυντής της ανεξάρτητης αρχής (ONG) που έχει έδρα το Βερολίνο και
εξειδικεύεται στην καταπολέμηση της διαφθοράς.
Η επιτροπή κάνει ένα κάλεσμα για μία «ανεξάρτητη μεταρρύθμιση» της FIFA , μαζί με φορείς, όπως η διεθνής συνομοσπονδία συνδικάτων και η ομάδα πίεσης «νέα FIFA τώρα». «Χρειαζόμαστε μία ανεξάρτητη επιτροπή μεταρρύθμισης και η FIFA θα πρέπει να αλλάξει.
Η FIFA έχει χρέος απέναντι στους φιλάθλους και τους ποδοσφαιριστές και πρέπει να αλλάξει τώρα» τόνισε ο επικεφαλής της, καταγγέλλοντας την «κουλτούρα διαφθοράς» που βύθισε την ομοσπονδία.
Ο ρόλος αυτής της επιτροπής, θα είναι να «αναθεωρήσει, να αναπτύξει και να εφαρμόσει στη FIFA, το καταστατικό και τους κωδικούς της, μια νέα διακυβέρνηση και να κάνει τη διεξαγωγή νέων εκλογών».
Μετά από εβδομάδες αναταράξεων εξαιτίας του σκανδάλου, η FIFA θα πραγματοποιήσει την Ζυρίχη την ερχόμενη Δευτέρα, μία έκτακτη εκτελεστική επιτροπή, που θα ορίσει την ημερομηνία του συνεδρίου που θα εκλεγεί ο διάδοχος του Σεπ Μπλάτερ , που παραιτήθηκε στις αρχές Ιουνίου, λίγες μόλις ημέρες, μετά τη εκλογή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου