Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Τραπεζικά στελέχη σήκωσαν ποσά πριν τα capital controls

Την ίδια ώρα που ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης προκάλεσε πολιτικές φουρτούνες με τις καταγγελίες του για υπουργό της κυβέρνησης που έκανε ανάληψη προθεσμιακών καταθέσεων 200.000 ευρώ, μόλις δύο μόλις ημέρες πριν κλείσουν οι τράπεζες, οι διοικήσεις τεσσάρων ελληνικών τραπεζών διενεργούν εσωτερικούς ελέγχους για στελέχη και υπαλλήλους που
έχοντας ειδική γνώση της κατάστασης, προχώρησαν σε αναλήψεις.

Δύο ιδιωτικές τράπεζες προχώρησαν ήδη στην απόλυση 20 στελεχών, καθώς προέκυψε πως είχαν προβεί σε αναλήψεις τραπεζικών καταθέσεων το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Ιουνίου και ενώ ήταν εις γνώση τους το ενδεχόμενο επιβολής τραπεζικής αργίας.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, αμέσως μετά την επιβολή της «Τραπεζικής αργία βραχείας διάρκειας» τα τμήματα εσωτερικού ελέγχου των τεσσάρων συστημικών τραπεζών διενήργησαν στοχευμένες έρευνες για τις αναλήψεις που έκαναν συγκεκριμένοι υπάλληλοι τους, με γνώση των προετοιμασιών για τα capital controls, στο διάστημα 26, 27 και 28 Ιουνίου.

Έως την Παρασκευή 5 Ιουλίου είχε συγκεντρωθεί προς διερεύνηση ένα δείγμα 500 περίπου ατόμων. Μετά από διασταυρώσεις και ελέγχους διαπιστώθηκε πως οι 20 εξ αυτών είχαν προχωρήσει την επίμαχη περίοδο σε αναλήψεις «πέραν του συνηθισμένου». Τα άτομα αυτά κλήθηκαν αρχικά προς απολογία και εν συνεχεία τους κοινοποιήθηκε η απόλυσή τους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τα στελέχη που απομακρύνθηκαν είχαν στην πλειονότητά τους προχωρήσει σε συναλλαγές (αναλήψεις) που δεν ξεπερνούσαν τα ημερήσια όρια τους , ήτοι αναλήψεις 1.000 με 2.000 ευρώ και σε καμία περίπτωση δεν αφορούσαν σε μεγάλες μεταφορές χρημάτων.

απο το sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου