Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Μπροστά σε κυβερνητικό ρήγμα - Άνοιξε ο δρόμος για συμφωνία με τους Θεσμούς

Πολύ πιθανό να κατατεθεί ακόμα και αύριο προς ψήφιση στη Βουλή η ελληνική πρόταση στους θεσμούς, ώστε να εκπληρωθούν τα προαπαιτούμενα για να εκταμιευθεί άμεσα η δόση των 7,2 δισ. που θα άρει το αδιέξοδο και θα καλύψει ληξιπρόθεσμες και επερχόμενες υποχρεώσεις της χώρας.

Η κατάθεση και η ψήφιση του νομοσχεδίου δεν αποκλείεται όμως θα αποτελέσει και θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων, καθώς στο κυβερνητικό συμβούλιο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης διαφώνησε με την ελληνική πρόταση.

Τροχιοδεικτική των επερχόμενων εξελίξεων ήταν η δήλωση του
Σταύρου Θεοδωράκη εξερχόμενου του Μεγάρου Μαξίμου το βράδυ της Τετάρτης, όπου αποκάλυψε πως υπάρχει συνεννόηση με τον πρωθυπουργό για ένα είδος κυβερνητικής συνεργασίες, στο οποίο εντάσσονται πρωτοβουλίες επαφών του επικεφαλής του Ποταμιού στις Βρυξέλλες.

Στο κεντρικό της άρθρο, το οποίο αναρτήθηκε λίγη ώρα μετά το πέρας του κυβερνητικού συμβουλίου, και τιτλοφορείται: Άνοιξε ο δρόμος για συμφωνία με τους Θεσμούς;" η iskra, αναφέρει: "Εγκρίθηκε με πλειοψηφία η πρόταση της ελληνικής πλευράς προς τους "θεσμούς" από το Κυβερνητικό Συμβούλιο, όπως επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος δήλωσε ότι σε λίγες ώρες θα κατατεθεί".
Με αυτά τα δεδομένα δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να βρίσκεται μπροστα σε ρήγμα το οποίο θα οδηγήσει σε ευρύ ανασχηματισμό, πάγιο αίτημα των εταίρων, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο και κρίσης στον ΣΥΡΙΖΑ.
Πολιτικοί παράγοντες που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ πάντως επισημένουν ότι οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες θα υποστηριχθούν από ολόκληρη την κοινοβουλετική ομάδα και το κόμμα.
απο το

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου