Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

«Βόμβες» Τσίπρα κατά Βαρουφάκη και Λαφαζάνη: Τζάμπα μάγκες με τη δική μου υπογραφή


Πόλεμο με την Αριστερή Πλατφόρμα αλλά και τον Γιάνη Βαρουφάκη ανοίγει με τον πλέον επίσημο τρόπο ο πρωθυπουργός.
 Με non paper το Μαξίμου δημοσιεύει συνομιλία του Αλέξη Τσίπρα με συνεργάτες του με τον πρωθυπουργό να εξαπολύει σφοδρή επίθεση σε όσους μιλούν για εναλλακτικά σενάρια, για
δραχμές ή για IOU's.

Η κυβέρνηση ουσιαστικά επισφραγίζει το ρήγμα με τους διαφωνούντες τραβώντας κόκκινη γραμμή και εν ολίγοις απομακρύνοντάς τους από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια τοποθέτηση του πρωθυπουργού σε τόσο σκληρό ύφος και μάλιστα φωτογραφίζοντας του κ. Λαφαζάνη και Βαρουφάκη, ενδεικτικό της προσπάθειας που γίνεται για να συσπειρωθεί το κόμμα μέσω της αποδόμησης όσων απεργάζονται σχέδια εξόδου από το ευρώ.

Σύμφωνα με την άτυπη ενημέρωση μιλώντας σήμερα το πρωί σε σύσκεψη συνεργατών του, ο Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων είπε:

«Μέχρι σήμερα αντιδράσεις βλέπω, ηρωικές δηλώσεις διαβάζω, αλλά καμία πρόταση εναλλακτική στο εκβιαστικό δίλλημα της 12ης Ιούλη δεν άκουσα.

Αν κάποιοι πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το Σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια «iou»αντί για συντάξεις, ας βγουν να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό.

Και να μη κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της δικής μου υπογραφής.

Έχω πλήρη επίγνωση ότι ανέλαβα την ευθύνη ενός δύσκολου συμβιβασμού.
Ενός συμβιβασμού,όμως, που μας κρατά ζωντανούς να συνεχίζουμε να παλεύουμε.
Αύριο ψηφίζουμε τις τελευταίες προκαταρκτικές δράσεις και για έναν μήνα, περίπου, δεν έχουμε άλλη υποχρέωση νομοθέτησης και πρέπει να ρίξουμε το βάρος στην διαπραγμάτευση για τη νέα δανειακή σύμβαση.
Η έκβαση της διαπραγμάτευσης αυτής θα είναι καθοριστική και η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα συμμαχιών, πολιτικών και κοινωνικών, στην Ευρώπη, προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ταυτόχρονα, κατά το διάστημα αυτό, θα πρέπει να ρίξουμε το βάρος της κυβερνητικής πολιτικής στους τέσσερεις παρακάτω άξονες:

Στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής,
Στην προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων και αναγκαίων αλλαγών στο πολιτικό σύστημα
Στη προώθηση στοχευμένων δράσεων για τη στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων
Στην προσπάθεια άμεσης προσέλκυσης επενδύσεων στην χώρα, ώστε να αντισταθμιστούν οι υφεσιακές τάσεις στην οικονομία.

Σε ότι αφορά την επόμενη ημέρα της συμφωνίας, είναι αναγκαίο να προβούμε σε έναν απολογισμό και μια ολοκληρωμένη αποτίμηση της πορείας μας και να χαράξουμε συλλογικά την στρατηγική μας με τα δεδομένα της νέας πραγματικότητας.
Ο «κομματικός» ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αντιστοιχηθεί με τον «κοινωνικό». 
Να υποδεχθεί τις αγωνίες και τις προσδοκίες των δεκάδων χιλιάδων απλών ανθρώπων που στηρίζουν σε αυτόν τις ελπίδες του.
Και συντεταγμένα, όπως αρμόζει στη δημοκρατική κουλτούρα της αριστεράς, να οδηγηθεί το Σεπτέμβρη σε ευρείες συλλογικές διαδικασίες ώστε να προσδιορίσουμε  τους στόχους και τα χαρακτηριστικά της αριστερής διακυβέρνησης στα νέα δεδομένα».

απο την 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου