Δυστυχώς το Eurogroup δεν ήθελε μια έντιμη συμφωνία με αυτήν την κυβέρνηση. «Αυτή η κυβέρνηση έπρεπε είτε να ταπεινωθεί είτε να πέσει», πρόσθεσε. Οι κανόνες της Ευρώπης δεν ταιριάζουν με τη μακροοικονομική πραγματικότητα.

 «Ακόμα κι αν ο ίδιος ο Θεός με τους αγγέλους του αναλάμβαναν την εξουσία στην Ελλάδα και δεν έκαναν κανένα λάθος – αφού ο Θεός δεν κάνει λάθη – ακόμα κι αυτοί, δε θα μπορούσαν να εφαρμόσουν επιτυχώς αυτό το πρόγραμμα».

«Οι εταίροι της Ελλάδας δε θέλουν να παραδεχτούν ότι η ευρωζώνη στηρίζεται σε θεμελιώδη λάθη, ότι έχει σχεδιαστεί εσφαλμένα», τόνισε ο πρώην υπουργός.
Παραδέχτηκε ωστόσο ότι η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με πολλά προβλήματα: φοροδιαφυγή, χαμηλή παραγωγικότητα και μικρή ανταγωνιστικότητα, κι έτσι ήταν το πρώτο κομμάτι που έπεσε από το ντόμινο της ευρωζώνης.

Εκείνο όμως που πρέπει να γνωρίζουν οι Γερμανοί φορολογούμενοι είναι ότι τα πακέτα διάσωσης έσωσαν μόνο τις τράπεζές τους και όχι την Ελλάδα, κάτι που ήταν έγκλημα τόσο έναντι αυτών όσο κι έναντι της Ελλάδας και της ευρωζώνης.
«Εμάς μας εξέλεξαν για να πούμε: ως εδώ! Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή ότι έπρεπε να τιμωρηθούμε γι’ αυτό».
Επιπλέον, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση πρότεινε λύσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους της που θα της επέτρεπαν επιστροφή στις αγορές από τον Οκτώβριο, χωρίς μείωση χρέους, κι ότι η Γερμανία δε θα χρειαζόταν να ανησυχήσει ξανά για την Ελλάδα. Για παράδειγμα, πρότεινε τη μεταφορά των χρεών από την ΕΚΤ στον ESM και κάποια αναδιάρθρωση των χρεών στον EFSF. «Δεν ήθελαν ούτε να κάτσουν να συζητήσουν μαζί μας. Γιατί ήθελαν να μας ταπεινώσουν», ισχυρίστηκε.
«Επειδή η κυβέρνησή μου αποφάσισε να κάνει μόνη της αυτή την τρέλα με το δάνειο των 90 δισ. ευρώ, δεν είμαι πια υπουργός. Γιατί δεν μπορούσα να υποστηρίξω αυτά τα νέα ψέματα.»

απο το