Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015

Προειδοποίηση Ελ Εριαν : Στάση πληρωμών, περιορισμοί κεφαλαίων, πιθανό Grexit


Για αυξημένη πιθανότητα να υπάρξουν άμεσα «περιορισμοί κεφαλαίων και πιθανώς έξοδος από το ευρώ» προειδοποιεί με δηλώσεις του στην «Κ» ο Μοχάμεντ Ελ Εριάν, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz, στην οποία ανήκει το μεγαλύτερο κεφάλαιο διαχείρισης ομολόγων στον κόσμο (1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια).

Ο κ. Ελ Εριάν επισημαίνει τον κίνδυνο δραματικής επιδείνωσης της κατάστασης τις
επόμενες ώρες και ημέρες, και σημειώνει: “Το ερώτημα που τίθεται άμεσα είναι τι θα συμβεί από τώρα μέχρι την άλλη, Κυρκιακή 5 Ιουλίου όταν θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα.
 Υπάρχει ένα ρίσκο να επιδεινωθεί η κατάσταση στη χώρα σε τέτοιο βαθμό που να επιταχύνει τη λήψη μιας απόφασης σε ό,τι αφορά εκροές καταθέσεων, στάση πληρωμών, περιορισμούς κεφαλαίων και, πιθανώς, έξοδο από το ευρώ”.

Ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής αναφέρει ότι “εάν διεξαχθεί το δημοψήφισμα, το αποτέλεσμά του θα είναι πολύ αβέβαιο και ορθά. Οι Ελληνες πολίτες καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε δυο εναλλακτικές επιλογές, η καθεμια από τις οποίες είναι γεμάτη αβεβαιότητες”.

"Η απόφαση για διενέργεια δημοψηφίσματος είναι άμεση απόρροια της σκληρής και ενιαίας στάσης που υιοθέτησαν οι θεσμοί και σε πολιτικό επίπεδο οι Ευρωπαίοι εταίροι που τους υποστηρίζουν" προσθέτει ο κ. Ελ Εριάν ο οποίος πρόσφατα, δήλωσε στην "Κ" ότι ένα δημοψήφισμα θα αποβεί εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είχε υπογραμμίσει ότι ο κίνδυνος ενός ατυχήματος που θα οδηγήσει σε χρεοκοπία την Ελλάδα είναι αυξημένος, όπως και ότι όλο και περισσότερες χώρες θεωρούν ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη όχι απλά είναι διαχειρίσιμη, αλλά επιθυμητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου