Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015

Ευρωβουλευτές ζητούν παρέμβαση Μέρκελ για να αποφευχθεί το Grexit

Η Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με σημερινή ανακοίνωσή της, καλεί τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ να συνεδριάσουν έκτακτως εντός της ερχόμενης εβδομάδας, με αντικείμενο το τι μέλλει γενέσθαι με την Ελλάδα μετά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων.
Την ίδια ώρα η πρόεδρος των Πρασίνων Ζιμόνε Πέτερ ζητά την παρέμβαση της
Άγκελα Μέρκελ μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στις Βρυξέλλες ζητά τονίζοντας ότι «είναι εντελώς ανεύθυνο σε αυτές τις κρίσιμες ώρες να αφήνεται μια τόσο σημαντική απόφαση αποκλειστικά στα χέρια του Eurogroup».

Από την πελυρά του ο πρόεδρος της Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Τζιάνι Πιτέλα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει ότι «η Ευρωζώνη εισέρχεται σε ταραγμένα νερά» και σημειώνει ότι «πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί το Grexit». Το ζητούμενο εξακολουθεί να είναι «ένας αξιοπρεπής συμβιβασμός» επισήμανε.
«Οι διαφορές μεταξύ των προτάσεων των πιστωτών και της ελληνικής κυβέρνησης μπορούν να γεφυρωθούν» επισημαίνουν οι Σοσιαλιστές, τονίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο ως διαμεσολαβητής.

Στην ανακοίνωση των Σοσιαλιστών αναφέρεται, επίσης, ότι «μια τεράστια χρηματοπιστωτική, οικονομική, κοινωνική και πολιτική καταστροφή είναι επικείμενη, αν η Ελλάδα αποκοπεί από χρηματοοικονομικές ροές και βγει έξω από την Ευρωζώνη» και ότι «οι αλυσιδωτές επιπτώσεις μπορεί να ξεφύγουν από τον έλεγχο»
Όσοι αντιμετωπίζουν το σημερινό αδιέξοδο καθαρά ως χρηματοπιστωτική κρίση παίζουν με τη φωτιά δίπλα σε ένα βαρέλι μπαρούτι, καταλήγει η ανακοίνωση.

απο το crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου