Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015

Πούτιν: Το πρόβλημα το έχουν οι δανειστές και όχι η Ελλάδα


Σημαντικό εταίρο της Ρωσίας για την Ευρώπη χαρακτήρισε την Ελλάδα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Σε δηλώσεις του ενώπιον των δημοσιογράφων, ο πρόεδρος της Ρωσίας είπε ότι ο όγκος κοινού εμπορίου μειώθηκε κατά 40% και μίλησε για πρόγραμμα κοινών δράσεων το 2015-2016, το οποίο,
όπως είπε, «είναι σημαντικό να το εφαρμόσουμε».

Ακόμη, είπε ότι υπάρχει πρωτοβουλία από την Ελλάδα, ώστε να ετοιμαστεί ένα κοινό έγγραφο για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.
Όπως είπε πολύ σωστά ο κ. Τσίπρας, το πρόβλημα της κρίσης δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό, σημείωσε ακόμη ο Ρώσος πρόεδρος, απαντώντας σε ερώτηση.

Πρόσθεσε μάλιστα, χαμογελώντας, ότι το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές, και όχι η Ελλάδα.
«Ο κ. Τσίπρας είπε, πολύ σωστά ότι το πρόβλημα της κρίσης δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό... Αν έχεις χρέος, το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές, και όχι η Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση και τόνισε την ανάγκη επανεκκίνησης των σχέσεων των δύο χωρών, σε συνέχεια της προηγούμενης συνάντησης της Μόσχας και της διμερούς συμφωνίας συνεργασίας.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «εκμεταλλευθήκαμε αυτό το χρόνο» και μίλησε για το μνημόνιο συνεργασίας για τον ελληνικό αγωγό.
«Πιστεύουμε ότι η κατασκευή του μπορεί να δώσει πολύ σημαντικές δυνατότητες για την ενίσχυση της σταθερότητας στην περιοχή» υπογράμμσε.
«Υπάρχουν σημαντικοί σταθμοί στην ενίσχυση των δεσμών των δύο χωρών. Ένας από αυτούς είναι το έτος Ελλάδας-Ρωσίας το 2016 και η δυνατότητα από τώρα έως το Νοέμβριο να επεξεργαστούμε ένα μνημόνιο οικονομικής συνεργασίας» ανέφερε.
«Ζούμε σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις και νομίζω ότι η συνεργασία των δυο χωρών θα δώσει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις αποτελεσματικότερα, για να ικανοποιήσουμε τον κοινό μας στόχο, που ειναι η ευημερία των λαών μας και η ανάπτυξη» είπε επίσης ο Έλληνας πρωθυπουργός.

απο το  http://tilegrafima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου