Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Πόσο ρεύμα καίνε οι οικιακές συσκευές;


Καταναλώστε λιγότερη ενέργεια και ωφελήστε το πορτοφόλι σας και το περιβάλλον!
 Με ποιες συσκευές εκτοξεύεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ στα ύψη;

Μπορούμε να μειώσουμε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ από 15% ως 25% αν σταματήσουμε τις
σπατάλες όπως να αφήνουμε της τηλεοράσεις και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε κατάσταση αναμονής (stand-by) ή όταν ξεχνάμε tablets και κινητά τηλέφωνα σε κατάσταση φόρτισης.

Επίσης η σπατάλη της ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να επιτευχθεί με την αντικατάσταση παλιών ηλεκτρικών συσκευών.
Δεδομένου της μεγάλης ενεργειακής επιβάρυνσης από τη λειτουργία τους παλιών συσκευών μπορούμε να κάνουμε απόσβεση σε λιγότερο από 2 χρόνια.

Ποιες είναι οι ενεργοβόρες συσκευές;
Από παλιότερη έρευνα του Α.Π.Θ. προκύπτει ότι το πιστολάκι για τα μαλλιά είναι μία από τις πλέον ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές, περισσότερο και από το σίδερο.

Τα παλιά ψυγεία θεωρούνται παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες που προσφέρουν, «φωτιά και λάβρα» για τον λογαριασμό της ΔΕΗ καθώς καίνε όλο το 24ωρο.
Αντικαταστήστε το παλιό σας ψυγείο και θα δείτε αλλαγές στην κατανάλωση του ρεύματος. Σύμφωνα με τους ειδικούς μπορείτε να κάνετε απόσβεση μέσα σε 2 χρόνια.

Διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια εξοικονόμησης ενέργειας που, σε κάθε περίπτωση, είναι μεγαλύτερα από 15% και φθάνουν μέχρι 75%.
Η επιλογή ηλεκτρικών συσκευών ανώτερης ενεργειακής κλάσης περιορίζει αισθητά την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.
Ακόμα και οι ίδιοι οι κατασκευαστές ηλεκτρικών συσκευών τείνουν να περιορίζουν την ισχύ που έχουν τα νεότερα μοντέλα, ιδίως στις ηλεκτρικές σκούπες, καθώς τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούσαν μοντέλα χιλιάδων watt.

απο το  seleo.gr/eco-life

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου