Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Ματέο Ρέντσι , πρωθυπουργός της Ιταλίας:"Όποιος κλέβει πρέπει να πηγαίνει φυλακή"

Ακόμα ένα μεγάλο πλήγμα κατά της Ιταλικής Μαφίας πέτυχε η Ιταλική Αστυνομία, αυτή τη φορά στην πρωτεύουσα της χώρας, στη Ρώμη.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, οι Αρχές συνέλαβαν 44 πολιτικούς και επιχειρηματίες με την κατηγορία της παράνομης εκμετάλλευσης των κέντρων φιλοξενίας μεταναστών.

  Η υπόθεση, του φακέλου «Μαφία της Ρώμης», αφορά σύμφωνα με την
έρευνα, συνεχή χρηματισμό για τις εργολαβίες στη διαχείριση των κέντρων φιλοξενίας.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι ανήκουν τόσο στην κεντροαριστερά όσο και στην κεντροδεξιά, κατηγορούνται μεταξύ άλλων για διαφθορά, συμμετοχή σε οργάνωση μαφιόζικου τύπου, χρηματικό εκβιασμό και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.


(Μεταξύ των συλληφθέντων ο Luca Gramazio, 44 ετών,πρώην σύμβουλος του κεντροδεξιού πολιτικού κόμματος Pdl "Λαός της Ελευθερίας" στο δημοτικό συμβούλιο της Ρώμης και μετά στην Περιφέρεια. Είναι γιος του πρώην Ιταλού βουλευτή του κόμματος Pdl  Domenico Gramazio)

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως μια πρώτη επιχείρηση της αστυνομίας με εντολή των εισαγγελέων για την ίδια υπόθεση είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο. Τότε είχαν συλληφθεί 37 άτομα μεταξύ των οποίων και ο Μάσιμο Καρμινάτι, φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης «Μάφια Καπιτάλε».

Καθώς το μεταναστευτικό πρόβλημα οξύνεται και στην Ιταλία συρρέουν χιλιάδες μετανάστες, η διαχείριση των οποίων έχει αποδειχθεί πηγή πλουτισμού.Η αστυνομία αναζητά άλλα 21 άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και ο πρώην δήμαρχος της ιταλικής πρωτεύουσας Τζιάνι Αλεμάνο.


(O Mirko Coratti, 42 ετών. Συνελήφθη και αυτός. Είναι πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Ρώμης)

Η εφημερίδα αποκαλύπτει πως μεταξύ άλλων, η δικαιοσύνη έχει στα χέρια της στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η «Μαφία της Ρώμης» (όπως ονομάστηκε το εκτεταμένο αυτό δίκτυο παράνομων συμφερόντων) συνήθιζε να καταβάλλει τουλάχιστο 30.000 ευρώ σε προέδρους δημοτικών διαμερισμάτων για να εξασφαλίζει προσοδοφόρες εργολαβίες.


(Μεταξύ των συλληφθέντων και ο Daniele Ozzimo, 43 ετών, πρώην Επίτροπος στο Καπιτώλιο της Ρώμης-Δημαρχείο)

Παράλληλα ερευνώνται πολλές αναθέσεις έργων για να κατασκευασθούν πίστες ποδηλασίας από συνεταιρισμούς για τους οποίους υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανήκαν στο δίκτυο της Μαφίας.


(Ο Giordano Tredicine, 33 ετών, δημοτικός σύμβουλος και αναπληρωτής συντονιστής στην Περιφέρεια του κόμματος Forza Italia. Επίσης είναι γόνος γνωστής οικογένειας επιχειρηματιών η οποία ασχολείται με την προμήθεια αλλά και την ιδιοκτησία των καντινών στο κέντρο της Ρώμης)



(Ο Massimo Caprari, 45 ετών, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Δημοκρατικό Κέντρο")


( Ο Andrea Tassone, 24 ετών, μέλος του "Δημοκρατικού Κόμματος", πρώην πρόεδρος του Δήμου της Όστια)




( Ο Pierpaolo Pedetti, 42 ετών, μέλος του "Δημοκρατικού Κόμματος", δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της επιτροπής γάμων στο Καπιτώλιο -Δημαρχείο της Ρώμης)

Οι ιταλικές Αρχές τους παρακολουθούσαν για πολύ καιρό

Παράλληλα η ιταλική εφημερίδα L'Espresso, στο ρεπορτάζ της δημοσιεύει φωτογραφίες των Ιταλικών Αρχών, οι οποίες τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια παρακολούθησης των στελεχών της μαφίας.


(Ο Michele Senese, αρχηγός της Μαφίας της Ρώμης, απομακρύνεται μετά από μια σύντομη συζήτηση που είχε με τον Ιταλό εγκληματία Massimo Carminati)


(Στην περιοχή Παριόλι της Ρώμης, ο εγκληματίας Massimo Carminati συζητά για δουλειές με το στέλεχος της οργάνωσης Riccardo Brugia και τον επιχειρηματία Roberto Santoni)


(Ο Massimo Carminati μιλάει με τον Michele Senese και το στέλεχος Giandavide De Pau)


(Στο πάρκινγκ του μπαρ “Vigna Stelluti”, συνάντηση μεταξύ των Massimo Carminati  και Riccardo Brugia με άλλα δύο πρόσωπα τα οποία ακόμα δεν έχουν αναγνωριστεί από την Ιταλική Αστυνομία) 

Όλη η λίστα των 44 συλληφθέντων:

Gerardo Addeo
Tommaso Addeo
Gaetano Altamura
Claudio Bolla
Stefano Bravo
Marco Bruera
Emanuela Bugitti, σε κατ΄οίκον περιορισμό
Salvatore Buzzi, φυλακισμένος
Claudio Caldarelli, φυλακισμένος
Domenico Cammisa
Massimo Caprari
Massimo Carminati, φυλακισμένος
Nadia Cerrito, φυλακισμένη
Pierina Chiaravalle με το όνομα "Piera", σε κατ΄οίκον περιορισμό
Mario Cola
Sandro Coltellacci, σε κατ΄οίκον περιορισμό
Mirko Coratti
Santino Dei Giudici
Paolo di Ninno, φυλακισμένος
Antonio Esposito
Francesco Ferrara
Franco Figurelli
Emilio Gammuto, φυλακισμένος
Alessandra Garrone, φυλακισμένη
Luca Gramazio
Carlo Maria Guarany, φυλακισμένος
Guido Magrini
Angelo Marinelli
Salvatore Menolascina
Mario Monge
Michele Nacamulli
Daniele Ozzimo
Brigidina Paone με το όνομα "Dina"
Carmelo Parabita
Pierpaolo Pedetti
Daniele Pulcini
Angelo Scozzafava
Paolo Solvi
Fabio Stefoni
Andrea Tassone
Fabrizio Franco Testa,φυλακισμένος
Giordano Tredicine
Stefano Venditti
Tiziano Zuccolo

Ρέντσι: «Όποιος κλέβει πάει στη φυλακή»

«Όποιος κλέβει πρέπει να πηγαίνει φυλακή.
Μια χώρα συμπαγής είναι αυτή η οποία μάχεται ενάντια στη διαφθορά με αποφασιστικότητα», ήταν το σχόλιο του πρωθυπουργού της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με το πρόεδρο της Χιλής.
Σχετικά με την επιχείρηση ενάντια στη Μαφία, ο Ιταλός Πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Όποιος παραβιάζει του κανόνες πληρώνει μέχρι τέλους».


απο τη zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου