Κυριακή, 31 Μαΐου 2015

Independent: Προμήνυμα θανάτου για χιλιάδες ελληνικές εταιρίες η αβεβαιότητα


Η έναρξη των υψηλών θερμοκρασιών στην Αθήνα συνήθως συνοδεύονται από τους ντόπιους που πλημμυρίζουν τους δρόμους της πρωτεύουσας για ψώνια, φαγητό και ποτό.
 Ωστόσο φέτος τα καταστήματα είναι άδεια, αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Independent.
Καθώς μεγαλώνει η
ανασφάλεια για την κρίση χρέους στην Ελλάδα, όλο και περισσότερες μικρές επιχειρήσεις κλείνουν, συμπληρώνει.

Από τον ερχομό του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, με τις ριζοσπαστικές του προσεγγίσεις στην διαπραγμάτευση του χρέους, οι αμφιβολίες έχουν μεγαλώσει αναφορικά με την δυνατότητα της Αθήνας να επιτύχει μια συμφωνία.
Η κυβέρνηση παραμένει αισιόδοξη ότι θα επιτύχει συμφωνία έως τις 31 Μαίου αλλά σε κάθε αισιόδοξη δήλωση ακολουθεί μια πιο επιφυλακτική από την ευρωπαϊκή πλευρά.

Την Παρασκευή, ο Υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης δήλωσε ότι η Ελλάδα θα πληρώσει τα 304 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ που λήγουν στις 5 Ιουνίου, ενώ η Κριστίν Λαγκάρντ υποστηρίζει ότι υπάρχει η πιθανότητα μια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Ο κόσμος έχει αφεθεί να αναρωτιέται αν η χώρα θα παραμείνει πλήρες μέλος της Ευρωπαικής Ένωσης. Αυτή η αβεβαιότητα αποτελεί ένα προμήνυμα θανάτου για χιλιάδες επιχειρήσεις που πίστευαν σε αλλαγή μετά τον εκλογικό θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ο Independent.

απο το 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου