Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015

Ξηροί καρποί: Θερμίδες και διατροφική αξία (πίνακας)

Οι ξηροί καρποί είναι ένα εξαιρετικά υγιεινό και θρεπτικό σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας και μάλιστα μπορούν να ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα με στόχο την απώλεια βάρους.

Δείτε πόσες θερμίδες και πόσα θρεπτικά συστατικά μας δίνουν τα
πιο αγαπημένα είδη ξηρών καρπών.

Τα φιστίκια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, μαγνήσιο και ασβέστιο και είναι ιδανικά για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της αρτηριακής πίεσης.
Τα κάσιους είναι πλούσια σε χαλκό, μέταλλο που ωφελεί το νευρικό σύστημα, τα οστά και το ανοσοποιητικό.
Τα φουντούκια είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ, βιταμίνη Ε, χαλκό και μαγγάνιο.
Τα καρύδια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που αποτρέπουν τη συσσώρευση υπολειμμάτων στις αρτηρίες.

onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου