Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015

Μπαλτάς: Να μην ακολουθήσουν τα πανεπιστήμια την απόφαση του ΣτΕ


«Τρελή» χαρακτήρισε την κατάσταση με τις μετεγγραφές των φοιτητών ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικό το νομοθετικό πλαίσιο που εφαρμόζεται από το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις στον Ant1 σήμερα το πρωί, μετά το Πάσχα θα
κατατεθεί νέο νομοσχέδιο και για τις μετεγγραφές στα Πανεπιστήμια προσθέτοντας πως θα εφαρμοστούν εισοδηματικά κριτήρια για τις μετεγγραφές φοιτητών.
Οι μετεγγραφές που ήδη έγιναν, ακυρώνονται και οι φοιτητές επανεγγράφονται στις Σχολές που εισήχθησαν αρχικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων της σχολικής περιόδου 2013-2014, κάτι όμως που δεν βρίσκει σύμφωνο τον κ. Μπαλτά.

Ο ίδιος πρότεινε στα πανεπιστήμια να μην ακολουθήσουν την απόφαση του ΣτΕ, καθώς ισχυρίζεται ότι αυτή ισχύει μόνο για μερικές συγκεκριμένες σχολές και όχι για το σύνολο των ιδρυμάτων. Απηύθυνε έκκληση στις Αρχιτεκτονικές Σχολές Αθηνών και Θεσσαλονίκης να τηρήσουν τις φετινές μετεγγραφές, ανακαλώντας τις προσφυγές τους στο ΣτΕ..
«Η Πολιτεία προσπαθεί να βοηθήσει τα παιδιά που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους, με στέγαση και τροφή, όμως δεδομένης της κατάστασης, δεν μπορούν να γίνουν πολλά» σημείωσε.

Ο κ. Μπαλτάς ζήτησε τη βοήθεια των πανεπιστημίων για να λυθεί το πρόβλημα με τους χιλιάδες φοιτητές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον «αέρα», ενώ προανήγγειλε ότι το υπουργείο έχει προετοιμαστεί για λιγότερες μετεγγραφές το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου