Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

Τσίπρας προς Μέρκελ: Εκανα όσα σου είπα, κάνε ο,τι μου είπες


 "Εγώ έκανα όσα σου είχα πει. Κάνε κι εσύ ο,τι μου είπες." 
 Αυτό πρόκειται, σύμφωνα με ανώτατη κυβερνητική πηγή, να διαμηνύσει ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας στην γερμανίδα Καγκελάριο κα. Αγκελα Μέρκελ, στη μεταξύ τους συνάντηση στο
περιθώριο της Εκτακτης Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό στις Βρυξέλλες.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός, που θα συναντηθεί και με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, πρόκειται να ζητήσει τήρηση "όσων συμφωνήθηκαν στο Βερολίνο" και συγκεκριμένα της δέσμευσης ότι εάν η Αθήνα καλύψει το 70% της απόστασης προς μία συμφωνία, οι εταίροι θα καλύψουν το υπόλοποιο 30%.
 Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι η πρόοδος που συντελέστηκε τις τελευταίες ημέρες στο Brussels Group δίνει στην ελληνική πλευρά το δικαίωμα να ισχυριστεί ότι έχει καλύψει την απόσταση που της αναλογούσε.

Ο κ. Τσίπρας πρόκειται επίσης να θέσει ζήτημα εκπλήρωσης των όρων της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει συμφωνία μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα. Με βάση αυτό ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει ένα θετικό πολιτικό μήνυμα σήμερα, το οποίο θα ανοίξει τον δρόμο για ένα θετικό κείμενο απο το αυριανό Eurogroup.
 Με βάση αυτό, θα προτείνει εντατικές διαβουλεύσεις του Brussels Group απο το Σάββατο μέχρι το αργότερο την Τετάρτη, ώστε την Πέμπτη, τελευταία μέρα του μήνα, να συγκληθεί έκτακτο Eurogroup προκειμένου να επικυρώσει μία συμφωνία.

Σε περίπτωση που οι δανειστές επιλέξουν την ρήξη, η ανώτατη κυβερνητική πηγή σχολιάζει ότι "όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά" προσθέτει ωστόσο ότι αν η ρήξη ήταν η επιλογή των εταίρων, γιατί να περίμεναν ως τώρα και να μην το είχαν κάνει απο τον Φεβρουάριο.

απο τη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου