Σάββατο, 18 Απριλίου 2015

«Αγωγός» ρευστότητας 3-5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα από τον «Greek stream»


Η κυβέρνηση ελπίζει σε άμεση προκαταβολή 3-5 δισ. ευρώ από τη Ρωσία για τον «Greek stream», που θα της δώσει χρόνο για τη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, τα χρήματα θα εισρεύσουν με τη μορφή
προκαταβολής για το νέο αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream, ο οποίος θα περνά από την Τουρκία και την Ελλάδα τροφοδοτώντας την Ευρώπη.

«Αυτή τη στιγμή το πλαίσιο και οι όροι της συμφωνίας βρίσκονται υπό επεξεργασία. Οι επακριβείς χρόνοι της υπογραφής προς το παρόν δεν έχουν προσδιοριστεί», είπαν σήμερα στο πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι κύκλοι του ρωσικού υπουργείου.
«Προχωρήσαμε στις συνομιλίες. Το μνημόνιο θα υπογραφεί την επόμενη εβδομάδα, η ακριβής ημερομηνία δεν έχει οριστεί», ανέφερε συνομιλητής του πρακτορείου από την ελληνική πλευρά, επικαλούμενος δήλωση του Π.Λαφαζάνη.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σε δηλώσεις του στο Spiegel, τόνισε ότι «η συμφωνία θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα για την Ελλάδα», την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη και το ΔΝΤ για την εκταμίευση περαιτέρω δανείων διάσωσης.

Το περιοδικό τονίζει ότι« η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί την ερχόμενη Τρίτη. Το σχέδιο συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στη Μόσχα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και ο υπουργός Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης»

απο την 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου