Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Λεωνίδας Μπόμπολας: Πώς βρήκε το 1,8 εκατ. ευρώ για να αφεθεί ελεύθερος


Νέα τροπή στην υπόθεση του διευθύνοντα σύμβουλου της Ελλάκτωρ, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη  για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καθώς το όνομα του φιγουράρει στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.

Ο κ. Μπόμπολας οδηγήθηκε στις εισαγγελικές αρχές για  φοροδιαφυγή ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ με βάση τα στοιχεία από τις καταθέσεις στην HSBC και παρόλο που
είχε κληθεί να πληρώσει, αρνήθηκε. 

 Αυτό που δημιούργησε ερωτηματικά στις αρχές είναι πώς ο κ. Μπόμπολας βρήκε μέσα σε λίγη ώρα το ποσό των 1,8 εκατ. ευρώ, το οποίο κατέθεσε στο ταμείο του Δημοσίου, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο διευθύνων σύμβουλος της κατασκευαστικής δεν έχει αυτή την οικονομική δυνατότητα.

 Έτσι, ξεκινά νέα έρευνα από τις φορολογικές αρχές και τα προβλήματα για την οικογένεια Μπόμπολα μεγαλώνουν.
Οι αρμόδιες αρχές περιμένουν την εντολή από τον οικονομικό εισαγγελέα που θα τους δίνει το δικαίωμα να αρχίσουν έρευνα που θα πιστοποιεί ότι είναι νόμιμα τα 1,8 εκατ. ευρώ που κατέθεσε ο κ.  Μπόμπολας για να απαλλαγεί από τις κατηγορίες.

Η έρευνα θα έχει ως επίκεντρο μόνο το ποσό της κατάθεσης που έγινε στην εφορία. Ήδη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η έρευνα που έχει γίνει δείχνει ότι ο κ. Λεωνίδας Μπόμπολας δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να έχει το ποσό του 1,8 εκατ. ευρώ. 


Το Who is Who του Λεωνίδα Μπόμπολα

Ο Λεωνίδας Μπόμπολας είναι ο  διευθύνων σύμβουλος της κατασκευαστικής «αυτοκρατορίας» Ελλάκτωρ. Παρέλαβε τα κλειδιά της κατασκευαστικής από τον πατέρα του Γιώργο Μπόμπολα, η οποίος ξεκίνησε με την Άκτωρ. Ο «Βενιαμίν» της γνωστής οικογένειας κρατά τα ηνία της εταιρίας από το 1999 μέχρι και σήμερα.

Το βιογραφικό του κ. Μπόμπολα 
Ακολουθεί το βιογραφικλο του κ. Μπόμπολα όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ομίλου:
 Διευθύνων Σύμβουλος Πολιτικός Μηχανικός, Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (1988). Από το 1988 έως το 1992 ορίστηκε Τεχνικός Διευθυντής μεγάλων έργων υποδομής στην εταιρία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. Το 1992 ορίστηκε Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. και το 1994 Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας. Από το 1999, που έγινε η συγχώνευση της ΑΚΤΩΡ με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ και μέχρι σήμερα, είναι βασικός μέτοχος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. (πρώην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ). Παράλληλα, είναι Διευθύνων Σύμβουλος, από την ίδρυσή της (1996) στην εταιρία Αττική Οδός Α.Ε., Πρόεδρος του Δ.Σ. στην εταιρία Αττικές Διαδρομές Α.Ε. (από το 1999), και Διευθύνων Σύμβουλος στα Αττικά Διόδια Α.Ε. (από το 2000). Επίσης είναι Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρία ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, Διευθύνων Σύμβουλος στην ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. και στην ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε., Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου στην εταιρεία ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. και τέλος εκτελεί χρέη Προέδρου στην εταιρία ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. και Διευθύνοντος Συμβούλου στην εταιρία HERHOF GmbH.
H «αθόρυβη» ζωή
Χαμηλών τόνων ο Λεωνίδας Μπόμπολας απεχθάνεται το λεγόμενο lifestyle. Δεν παρευρίσκεται συχνά σε κοσμικές εκδηλώσεις, παρά μόνο σε εκείνες που αφορούν στον όμιλο, δεν είναι πολυφωτογραφημένος στις σελίδες των περιοδικών.
Προτιμά μια πιο ήσυχη ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, προστατευμένη πίσω από την περίφραξη του σπιτιού του στην Κηφισιά. Η μόνη «πολυτέλεια» που επιτρέπει στον εαυτό του είναι τα γρήγορα αυτοκίνητα, για τα οποία τρέφει μια ιδιαίτερη αγάπη, όπως η Bentley που οδηγούσε μέχρι πέρυσι.
Διατηρεί άρρηκτους τους οικογενειακούς δεσμούς τόσο με τους γονείς του, όσο και με τα αδέλφια του, Φώτη και Μαρία. Πολλές φορές συγκεντρώνονται στην κατοικία του «πατριάρχη» στο Ψυχικό Κυριακές μεσημέρι για να γευματίσουν όλοι μαζί, τηρώντας τις ελληνικές παραδόσεις, αλλά και για να τον ενημερώσουν για τα τεκταινόμενα των επιχειρήσεων.

απο το  sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου