Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015

Αυτά είναι τα στοιχεία που αποκλείουν την περίπτωση αυτοκτονίας του Βαγγέλη - Μεγάλη ανατροπή


Toυ Γιάννη Ντάσκα
Το σώμα του νεαρού Βαγγέλη βρέθηκε σχεδόν μέσα στο δρόμο...


Το ζευγάρι που τον βρήκε περνούσε από εκεί με το αυτοκίνητο και κόλλησε... Έτσι βρέθηκε το άψυχο σώμα του άτυχου Βαγγέλη.
Μια γυναίκα που μένει πολύ κοντά στον τόπο του εγκλήματος είπε ότι εκεί είχε πάει με τον σύζυγό της πριν μερικές ημέρες και δεν είδαν το νεκρό παιδί. Πώς γίνεται αυτό;
 
Αυτά είναι τα πραγματικά περιστατικά για τόπο του εγκλήματος. Βρέθηκε, λένε και ένα μαχαίρι 2-3 μέτρα μακριά από το σώμα του προς το αριστερό του χέρι και διατυπώνεται η σκέψη ότι ως αριστερόχειρ θα μπορούσε να κόψει τη φλέβα του δεξιού του χεριού και έτσι δικαιολογείται η θέση του μαχαιριού.

Δεδομένο είναι επίσης ότι συμφοιτητές του Βαγγέλη στη Γαλακτομική Σχολή τον βασάνιζαν πολύ σοβαρά για τις αντοχές ενός 20χρονου παιδιού.

Πάμε τώρα στα ερωτηματικά.

Η Αστυνομία από την ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ είχε υποψίες για θάνατο του παιδιού κοντά στη Σχολή.

Η Σχολή είχε επίσης υποψίες ότι ο Βαγγέλης ίσως ήταν νεκρός.

Γιατί πιπιλίζουν όλοι τη βολικότερη εκδοχή, αυτή δηλαδή της αυτοκτονίας;

Γιατί να μην τον έχουν δέσει ώστε να τον κρατήσουν ακίνητο, να του έχουν κόψει τις φλέβες, και στη συνέχεια ενώ ο Βαγγέλης θα ήταν αναίσθητος να μεταφέρουν το σώμα του ημιθανές η νεκρό εκεί;

Η Αστυνομία πρέπει να κληθεί να εξηγήσει αν πέρασε από το δρόμο εκείνο, αν κινητοποίησε τους ΓΕΙΤΟΝΕΣ στην ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ σχεδόν περιοχή και αν όχι κάποιοι πρέπει να γίνουν κατηγορούμενοι, είτε είναι αυτοκτονία (ελάχιστα το πιστεύουμε) είτε είναι δολοφονία.

Στα διάφορα βίντεο από κάμερες ασφαλείας και από μαρτυρίες προκύπτει ότι ο Βαγγέλης είχε ΑΝΤΙΘΕΤΗ πορεία από εκεί που βρέθηκε και μάλλον κατεύθυνση προς τη πόλη των Ιωαννίνων.

Ο συγκάτοικος του είπε ότι ανέβηκε στο δωμάτιο το μεσημέρι και έφυγε βιαστικά χωρίς να πει(;) που κατευθύνεται, χωρίς το κινητό και χωρίς το πορτοφόλι του.

Μόνο ΤΡΕΛΟΣ θα έφευγε από τη Σχολή εκείνη την ώρα, χωρίς πορτοφόλι και χωρίς κινητό.

Και ο Βαγγέλης ΜΟΝΟ ΤΡΕΛΟΣ δεν ήταν…

Παρόμοια αυτοκτονία με του Βαγγέλη ΔΕΝ υπάρχει στα ελληνικά χρονικά. Παρόμοια βία σε Σχολή έχει καταγραφεί και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και στις πιο πολλές περιπτώσεις η βία είχε τραγική κατάληξη. Στην υπόθεση του Βαγγέλη υπάρχει και πολιτικός δάκτυλος.

Στο εξωτερικό αμέσως μετά εξαφάνιση κάποιου, οι αρχές οργανώνουν «σάρωμα» με τις γνωστές αλυσίδες. Άνθρωποι που απέχουν ο ένας από τον άλλο σε μήκος ενός σώματος σαρώνουν την περιοχή με πρόγραμμα. Αν αυτό γινόταν στους βασικούς δρόμους γύρω από τη σχολή ο Βαγγέλης ΑΝ ήταν στο σημείο εκείνο θα είχε βρεθεί.

Γιατί δεν έγινε;

Πολύ βολική είναι για την εξαφάνιση στοιχείων από το σώμα η σήψη του σώματος για πολλές ημέρες.

Έτσι στο σώμα του Βαγγέλη δεν θα βρεθούν ίχνη από βασανιστήρια και πιθανώς και βαρύτατη, άλλου τύπου κακοποίηση, την οποία ίσως οι πιθανοί δράστες ήθελαν να εξαφανίσουν…

Από την πλευρά της οικογένειας ο γνωστός ιδιωτικός ντετέκτιβ Γιώργος Τσούκαλης είχε πει:

«Όλον αυτό τον καιρό δήλωνα ότι επίκεντρο των αναζητήσεων πρέπει να είναι η Γαλακτοκομική Σχολή. Δεν το έλεγα τυχαία. Φαίνεται ότι το ευαίσθητο παιδί πιέστηκε πολύ και δεν άντεξε.Θα συζητήσουμε με την οικογένεια για όλα τα δεδομένα και θα εκτιμήσουμε τι πρέπει να γίνει. Φαίνεται ότι έδωσε τέλος ο ίδιος στη ζωή του».

Ρωτήσαμε ειδικούς εάν γνωρίζουν στα χρονικά παρόμοια αυτοκτονία. Δηλαδή κόψιμο στο ένα μόνο χέρι και το θύμα να αποκρύβεται για να μην το βρουν περαστικοί. Η απάντηση ήταν όχι.

Ένα ακόμα ερώτημα είναι : Αφού οι υπεύθυνοι και οι εκπαιδευτές της Σχολής ήταν ανύποπτοι για περιστατικά βίας, δεν θα ήταν λογικό να είναι κάθε μέρα στα ΜΜΕ και να κάνουν εκκλήσεις και να μιλούν γι' αυτόν με την ελπίδα ότι θα γυρίσει;

Πότε κρύβονται όλοι; Όταν υπάρχει φόβος. Τι φόβος να υπήρχε για ένα απλό ευαίσθητο παιδί που μπορεί και να ζούσε, όπως έλεγαν; Προφανώς από κάποιους άλλους.

Πολύ βολικό δεν είναι λοιπόν μέσα σε τέτοιο κλίμα φόβου να αυτοκτονεί και να κρύβεται το παιδί , ώστε να βρεθεί πολύ καιρό μετά, όταν οι συνηθισμένες καταρρακτώδεις βροχές των Ιωαννίνων θα έχουν σβήσει κάθε πατημασιά, κάθε στοιχείο , κάθε ροδιά αυτοκινήτου και το σώμα σε αποσύνθεση θα έχει σβήσει κάθε ίχνος;

Δείτε τι γράφει η κοινή γνώμη για τον Βαγγέλη και βγάλτε τα συμπεράσματά σας για τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ εκείνων που του αφαίρεσαν τη ζωή είτε πιέζοντας τον και βασανίζοντας τον, είτε δολοφονώντας τον στην τελευταία φάση:

Η σελίδα στο Facebook «Βοηθήστε να βρεθεί ο Βαγγέλης Γιακουμάκης» έχει γεμίσει με συλλυπητήρια μηνύματα φίλων και αγνώστων για τον άδικο χαμό του.

«Ένα πολύ άσχημο τέλος, που δεν σου άξιζε, Βαγγέλη. Θα τιμωρηθούν όμως, αγόρι μου, αν όχι από τη Δικαιοσύνη, θα τιμωρηθούν από τον κόσμο. Σήμερα δεν θρηνεί μόνο η μανούλα σου: σήμερα κλαίει όλη η Ελλάδα. Εύχομαι να ησυχάσει η ψυχούλα σου, παλικάρι μου, να ηρεμήσεις. Καλό παράδεισο, αγόρι μου».

«Καλό παράδεισο! Η ψυχούλα σου να βρει γαλήνη και να τιμωρηθούν οι ένοχοι».

«Σήμερα πενθεί όλη η Ελλάδα γιατί ο Βαγγέλης έγινε το παιδί της καρδιάς μας. Το δικό μας παιδί, που αν και δεν γνωρίζαμε το αγαπήσαμε, το πονέσαμε και αγωνιούσαμε γι” αυτό. Βαγγελάκη, σίγουρα βρήκες γαλήνη από τον μάταιο τούτο κόσμο που τόσο σε πόνεσε αλλά και τόσο σε αγάπησε. Καλό παράδεισο λοιπόν, άγγελε. Γιατί είσαι άγγελος! Συλλυπητήρια σε όλους».

«Καλό ταξίδι, όμορφό μου αγοράκι. Να αναπαυτεί η ψυχούλα του μαζί με τους αγγέλους. Τώρα σε αυτούς τους γονείς, τι να πούμε; Δεν μπορώ να πω τίποτα».

«Καλό ταξίδι, Βαγγέλη. Μπορεί να μη σε γνωρίσαμε ποτέ, αλλά με όλα αυτά ήταν σαν να σε ξέραμε από πάντα. Η ιστορία σου αποκάλυψε μια άλλη πλευρά της κοινωνίας. Ευαίσθητη, συνεσταλμένη, πονούσαμε όλοι για σένα παρά την κρίση και τα προβλήματα».

«Ακόμη και αυτοκτονία να είναι, οι ηθικοί αυτουργοί πρέπει να πληρώσουν! Όποιοι και αν είναι αυτοί! Είτε τον εκφόβιζαν και ξεσπούσαν πάνω του, είτε με κάποιο τρόπο τον πίεζαν. Γι' αυτό λέω, όποιοι και αν είναι, πρέπει να πληρώσουν! Καλό ταξίδι στο παιδί! Και ποτέ ξανά να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Ποτέ! Αντίο, Βαγγέλη!»

Πηγή: ntokoumenta.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου