Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

Μίκης Θεοδωράκης: Αλέξη, πες «Όχι» στο «Nein» του Σόιμπλε

Μ.Θεοδωράκης(29-07-1925)

Αναλυτικά το κείμενο ΕΔΩ 

Το δικό του κείμενο - παρέμβαση για τις ενέργειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Γερμανίας δημοσίευσε την Κυριακή το βράδυ στην ιστοσελίδα ο Μίκης Θεοδωράκης στον απόηχο της ηχηρής παρέμβασης του Μανώλη Γλέζου, την οποία ο κ. Θεοδωράκης παρουσιάζει. Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο μεγάλος μουσουργός ζητεί «να καταργήσει άμεσα όλα τα μέτρα των Μνημονίων ξεκινώντας από την
αποκατάσταση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας».

Παρομοιάζει δε την Αριστερά
σαν ένα «άτυχο έντομο που από λάθος πέφτει στα δίχτυα της
αράχνης ανήμπορο να αντιδράσει και να σωθεί» και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να εναντιωθεί στην ΕΕ, να πει «Όχι» στο «Nein» του Βόφλγκανγκ Σόιμπλε να οχυρωθούν στην εθνική νομιμότητα που τους προσφέρει η πλειοψηφία στη Βουλή και να στραφούν αποφασιστικά στον Λαό και στον Εθνικό μας Πλούτο, που κακώς –πολύ κακώς- τον αγνοούν επιδεικτικά.
 Οχυρωμένοι πίσω από τη δύναμη του Ενωμένου Λαού να προτείνουν Κοινοπραξίες για την αξιοποίηση του Εθνικού μας Πλούτου με αντάλλαγμα οικονομικές συμφωνίες που θα μας απαλλάξουν μια για πάντα από τον θανάσιμο εναγκαλισμό των δανειστών μας.»

Αγαπητέ Αλέξη, μου έγραψες πριν λίγες μέρες ότι είστε έτοιμοι να ματώσετε. Με τα μέτρα που σου προτείνω, δεν πρόκειται να ματώσετε ούτε εσείς ούτε ο Λαός μας.
Θα περάσουμε ίσως δύσκολες μέρες μαζί αλλά σκέψου ότι ζούμε στο 2015 και όχι σε εκείνες τις σκοτεινές και επώδυνες εποχές που οι ξένοι και ντόπιοι εξουσιαστές μας αλώνιζαν ανεμπόδιστα, γιατί δεν υπήρχε απέναντί τους δύναμη ικανή να τους σταματήσει...
Σ’ αυτόν τον νέο δρόμο που σου προτείνω, δεν θα ΄μαστε μόνοι μας. Ο παγκόσμιος χάρτης έχει αλλάξει. Η διεθνής κοινή γνώμη είναι μαζί μας.
Και στο κάτω-κάτω κανείς, ούτε η Ευρώπη, δεν μας εμποδίζει (νομικά εννοώ) να συνάπτουμε οικονομικές συμφωνίες προς το συμφέρον της χώρας μας» προσθέτει, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργός.

απο το  SKAI.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου