Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

Αλλαγές στη διοίκηση της Eurobank


Αλλαγές στη διοίκηση της Eurobank έγιναν γνωστές αργά το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η Fairfax ως ο βασικός μέτοχος αποφάσισε διοικητικές αλλαγές στην τράπεζα και τα καθήκοντα του προέδρου της τράπεζας αναλαμβάνει ο Νίκος Καραμούζης (μη εκτελεστικός πρόεδρος), ενώ διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο Φωκίων Καραβίας.

Ο Χρήστος Μεγάλου, μέχρι σήμερα διευθύνων σύμβουλος, δεν αποχωρεί από
τον όμιλο καθώς του προτάθηκε να αναλάβει σημαντική θέση στη FairFax Καναδά.
Το ΔΣ της Eurobank επικύρωσε τις διοικητικές αλλαγές αυτές.
Ο Νίκος Καραμούζης έχει διατελέσει στο παρελθόν μεταξύ άλλων αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, ενώ μέχρι χθες ανήκε στο δυναμικό του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.
Ο Φωκίων Καραβίας ανήκει στην επιτελική ομάδα διοίκησης της τράπεζας.

Η πορεία του Νίκου Καραμούζη
Ο Νίκος Καραμούζης, ο οποίος αναλαμβάνει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Eurobank, αφήνει την θέση που κατείχε μέχρι σήμερα ως σύμβουλος της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς.
Ο κ. Ν. Καραμούζης είναι κάτοχος πτυχίου στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Master Degree στα Οικονομικά από το American University των ΗΠΑ και Διδακτορικού Διπλώματος (Ph.D.) με εξειδίκευση σε Θέματα Νομισματικής Πολιτικής και Διεθνών Οικονομικών από το Pennsylvania State University των Η.Π.Α..

Έχει πολυετή εμπειρία στον τραπεζικό τομέα και έχει διατελέσει Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Eurobank για 14 χρόνια, υπεύθυνος για τις δραστηριότητες του Wholesale Banking, υποδιοικητής στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Πρόεδρος της ΕΤΕΒΑ, Διευθυντής στη Διεύθυνση Συναλλάγματος στην Τράπεζα της Ελλάδος, Υποδιοικητής στην ΕΤΒΑ, Σύμβουλος στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα του Cleveland των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Olympia Development και του Ομίλου Επιχειρήσεων Μυτιληναίος, Πρόεδρος στη Global Finance και αντιπρόεδρος του ΣΕΒ. Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των εταιρειών ΟΤΕ και CHIPITΑ και Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ.

Διετέλεσε επίσης διευθύνων σύμβουλος της Γενικής Τράπεζας του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και μετά την απορρόφηση της από την Τράπεζα Πειραιώς ανέλαβε σύμβουλος διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς
Ο κ. Ν. Καραμούζης είναι Ομότιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και μέχρι και τον Σεπτέμβριο 2013 κατείχε τη θέση του Καθηγητή στο Τμήμα Τραπεζικής και Χρηματοοικονομικής Διοικητικής. Έχει διδάξει στο παρελθόν στο Pennsylvania State University, στο Case Western Reserve University, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Deree College. Έχει εκτεταμένο ερευνητικό, συγγραφικό και επιστημονικό έργο με δημοσιεύσεις σε τόμους, συλλογικές εκδόσεις και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει δώσει μεγάλο αριθμό διαλέξεων, ομιλιών και παρουσιάσεων σε συνέδρια και εκδηλώσεις.

Ο Φωκίων Χ. Καραβίας, νέος διευθύνων σύμβουλος της Eurobank
Μέχρι σήμερα ήταν ανώτατος γενικός διευθυντής, Group Corporate and Investment Banking, Capital Markets & Wealth Management της Eurobank. Έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής κατά τη χρονική περίοδο 2005 - 2013 και Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και Treasurer από το 2002 έως το 2005 στην Eurobank.

Ξεκίνησε την καριέρα του στον τραπεζικό τομέα το 1991, στην JPMorgan της Νέας Υόρκης, στη διεύθυνση market risk management. Το 1994 εργάστηκε στη Citibank της Αθήνας, ως υπεύθυνος παραγώγων προϊόντων και προϊόντων σταθερού εισοδήματος στην Ελλάδα. Το 1997 εντάχθηκε στη Eurobank ως επικεφαλής διαπραγμάτευσης προϊόντων σταθερού εισοδήματος και παραγώγων προϊόντων.
Το 2000, διετέλεσε Treasurer στην Τέλεσις Τράπεζα Επενδύσεων. Είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank Equities A.E.Π.E.Y καθώς και της Eurobank Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ.. Είναι, επίσης, μέλος στα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών Ελληνικά Χρηματιστήρια - Χρηματιστήριο Αθηνών ΑΕ Συμμετοχών, Eurolife ERB Ανώνυμος Εταιρία Ασφαλίσεων Ζωής, Eurobank Private Bank Luxembourg S.A., Eurobank Κύπρου Ltd καθώς και σε άλλες ελληνικές και ξένες θυγατρικές της Eurobank.

Κατέχει Δίπλωμα της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου της Αθήνας, Master και Διδακτορικό στον τομέα Chemical Engineering από το University of Pennsylvania, Philadelphia. Έχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα σε θέματα που αφορούν στην ακαδημαϊκή του έρευνα. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964.
απο το http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου