Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Ποιοι αναλαμβάνουν τα ηνία της Εθνικής Τράπεζας

Έκλεισαν τα δύο ονόματα, που θα αναλάβουν επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας, του τραπεζικού οργανισμού που ιστορικά αποτελεί το πλέον βαρύ όνομα του κλάδου στη χώρα μας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της
Voria.gr, πρόεδρος της ΕΤΕ αναλαμβάνει η Λούκα Κατσέλη, οικονομολόγος και πολιτικός, της οποίας η πλέον πρόσφατη παρακαταθήκη της στα χρόνια της κρίσης, είναι ο γνωστός «νόμος Κατσέλη».

Το τιμόνι στο μάνατζμεντ της ΕΤΕ, φαίνεται να πηγαίνει στα χέρια του Γιώργου Μιχελή, ενός τραπεζίτη με μακρά διαδρομή στον τραπεζικό χώρο και γνώριμου στον επιχειρηματικό κόσμο της Βόρειας Ελλάδας, καθώς ο κ. Μιχελής για μία πενταετία ( 1990-1995) ήταν εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Εγνατίας Τράπεζας. Επίσης, στα χρόνια της δραστηριοποίησής του στον όμιλο της Eurobank και σαν διευθύνων στη Βancpost Ρουμανίας, ήταν πολύ κοντά στις βορειοελλαδικές επιχειρήσεις που στόχευαν σε ανάπτυξη πέραν των συνόρων.

Πάντοτε σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές στο δ.σ. της  ΕΤΕ δεν θα αργήσουν να ανακοινωθούν από την κυβέρνηση. Άλλωστε, οι αποφάσεις που αφορούν τις  διοικητικές επιλογές αλλά και «το χαρτί» της  ΕΤΕ στο Χρηματιστήριο, έχουν ξεχωριστή βαρύτητα .

Με την κ. Κατσέλη στη θέση της μη εκτελεστικής προέδρου, πιθανότατα και, τον κ. Μιχελή στη θέση του CEO της Εθνικής, η κυβέρνηση, εφόσον επαληθευτούν οι πληροφορίες, θα δίνει ένα πολύ καθαρό μήνυμα στην αγορά, καθώς επιδιώκει μία σύνθεση που αποδεικνύει τον συνδυασμό μίας τραπεζικής που φέρει τη γνώση της αγοράς αλλά διαθέτει και παρεμβατική ικανότητα για τη στήριξη του επιχειρείν όπως και των ιδιωτών πελατών.

Μη ξεχνάμε, ο «νόμος Κατσέλη», ήταν αυτός που λειτούργησε σαν σανίδα σωτηρίας για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά στα τελευταία πολύ δύσκολα χρόνια, ενώ οι εξελίξεις απέδειξαν αυτό που όλοι σήμερα αναγνωρίζουν, ότι η χώρα δεν μπορεί να πορευτεί σε μία καλύτερη επόμενη ημέρα χωρίς αναπτυξιακή στρατηγική.

Οι αλλαγές στο δ.σ. της ΕΤΕ, δίνουν έναν άλλο τόνο και ύφος στη διοίκηση της Τράπεζας, αν μάλιστα λάβουμε υπόψη ότι η γνώση από μακρά θητεία του κ. Μιχελή σε μεγάλους τραπεζικούς οργανισμούς (πολλά χρόνια στην Εμπορική Τράπεζα), εμπλουτίσθηκε από την εμπειρία που απέκτησε το χώρο της αυτοδιοίκησης, αφού για μία τριετία υπηρέτησε εκλεγμένος δήμαρχος Σκοπέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου